Τέταρτο
63 Προβολές

Ο πιο δημιουργικός Άγγλος τραγουδοποιός της δεκαετίας


Ο Richard Hawley είναι και πάλι εδώ. Ο πιο δημιουργικός ίσως Άγγλος τραγουδοποιός της τελευταίας δεκαετίας, επιστρέφει φέτος με το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ του. Στο προ τριετίας Standing at the Sky’s Edge, ο Hawley δοκίμασε μια στροφή σε σχέση με την πρώιμη δισκογραφία του, προς μια περισσότερο βαριά ψυχεδελική προσέγγιση. Στο Hollow Meadows φαίνεται ότι πήρε ό,τι ήθελε από αυτήν την (κατά τα άλλα μικρή) στροφή και ξαναμπαίνει στο στούντιο πλήρης και έτοιμος να συνδυάσει όλες του τις πτυχές σε έναν εξαιρετικό δίσκο.

Advertisement


Από τις πρώτες νότες του δίσκου ο ήχος που φτάνει στα αυτιά σου ακούγεται οικείος, άμεσος και βαθιά προσωπικός. Ο Hawley αφηγείται ιστορίες δικές του και δικές σου μέσα από έντεκα τραγούδια που θα απολάμβαναν ο Scott Walker και ο Roy Orbison. Aναρρώνοντας από ένα σπασμένο πόδι σε ένα σπίτι στο Σέφιλντ (το οποίο κατοικούσαν οι πρόγονοι του από το 14ο μέχρι το 17ο αιώνα) ο Hawley απομονώθηκε και έγραψε ένα δίσκο στον οποίο ξαναβάζει το συναίσθημα μπροστά ως κινητήριο δύναμη.
Τα βασικά θέματα δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που τον χαρακτήρισαν στις καλύτερες στιγμές του. Ιστορίες ρομαντισμού, απογοήτευση, τα χρόνια που περνούν και οι προσωπικές σχέσεις αποτελούν τα βασικά στιχουργικά θέματα, που ντύνει όπως πάντα με τις μοναδικές του μελωδίες αλλά και τις διαφορετικές, κατάλληλες για την κάθε περίσταση ενορχηστρώσεις.

Advertisement

Στο Hollow Meadows θα βρεί κανείς, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες δουλειές του, πολλά και διαφορετικά πράγματα, όλα τοποθετημένα με ακρίβεια εκεί που πρέπει. Αλλού τονίζονται τα έγχορδα, αλλού το βασικό ρόλο έχουν οι ακουστικές κιθάρες, αλλού την ατμόσφαιρα την δημιουργεί το πιάνο και αλλού η πινελιά μπαίνει από μια χορωδία. Όλα όμως με μια συνοχή και με μια αρμονία που εξυπηρετεί το τελικό αποτέλεσμα. Ένα πραγματικά υπέροχο άλμπουμ που με την αμεσότητα και την απλότητα του, φέρνει δημιουργό και ακροατή συνεπιβάτες στο ίδιο ταξίδι.

Επιλεγμένα κομμάτια: I Still Want You, Long Time Down, Tuesday pm

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 24 Άρθρα

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top