Τέταρτο

349 Προβολές

Παίρνω το ποδήλατο ως τους πρόποδες του Παναχαϊκού

IMAG0304-1Η διαδρομή είναι 32χλμ. με 997μ. θετικά υψομετρικά και χρειάζονται περίπου 3-3,5 ώρες για την ολοκλήρωσή της. Η ανάβαση αν και διαρκεί για 17 περίπου χιλιόμετρα, δεν είναι τόσο απαιτητική όσον αφορά τις κλίσεις, ωστόσο οι στάσεις είναι απαραίτητες για ξεκούραση αλλά και για να απολαύσουμε τη θέα της Πάτρας και του βουνού που ήδη έχουμε πλησιάσει αρκετά.

Αφού λοιπόν περάσουμε τις περιοχές Περιβόλα, Νέο Σούλι, Ζάστοβα φτάνουμε στο επιβλητικό κτίριο «Σανατόριο» του οποίου η κατασκευή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε σε βατούς χωματόδρομους και λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στρίβουμε αριστερά προς τους πυλώνες της ΔΕΗ και ξεκινάει η απολαυστική κατηφόρα που όμως απαιτεί κάποια εξοικίωση στο mountain bike λόγω της υπερβολικής πέτρας (εναλακτικά μπορούμε να επιστρέψουμε απο τον ίδιο δρόμο).

Τέλος μετά απο πολύ κοπάνημα και συνεχόμενα φρένα καταλήγουμε στον Ρωμανό, ξεδιψάμε στην κεντρική βρύση και επιστροφή στα τσιμέντα…

Φοράμε πάντα κράνος και καλό είναι να μην πηγαίνει κάποιος μόνος στο βουνό ή τουλάχιστον να ειδοποιεί κάποιον τρίτο για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Screen shot 2014-10-08 at 7.06.14 μ.μ.

IMAG0301-l


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 7 Άρθρα

RELATED ARTICLES

Back to Top