Παστίλιες για τον πόνο… µε Κουρκουµά

Ο κουρκουµάς (κιτρινόριζα ή τουρµέρικ) είναι ένα διάσηµο µπαχαρικό ειδικά στην Ασία. Τα τελευταία χρόνια εξοικειωθήκαµε στην χώρα µας & µε τη θεραπευτική του δράση, ιδιαίτερα ως ένα φυσικό αντιφλεγµονώδες για πόνους σε µύες & αρθρώσεις.
Παρακάτω θα δείτε µια πρόταση για να ετοιµάσετε σπιτικές «παστίλιες» κουρκουµά!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ζυγίστε 97 γρ. οργανικό Κουρκουµά σκόνη & 3 γρ. φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι (αυξάνει τη βιοδιαθεσιµότητα της κουρκουµίνης έως 100%). Προσθέστε αγνό µέλι, όσο χρειάζεται για να σχηµατιστεί µία πάστα που να µπορείτε να την πλάσετε. Από την πάστα κόψτε µικρά κοµµάτια και πλάστε τα µπαλάκια σε µέγεθος που να είναι εύκολο να τα καταπιείτε. Αφήστε τα έξω (σκεπασµένα) µια-δύο ηµέρες για να στεγνώσουν και είναι έτοιµα! Τρώτε 2 – 3 την ηµέρα.
Ασφαλής χρήση: Συστήνεται η αποφυγή του Κουρκουµά σε όσους υποφέρουν από γαστρεντερικό έλκος, από πέτρες στη χολή, θροµβώσεις στο αίµα και από τις εγκύους.
Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενηµερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συµβουλή. Για κάθε ιατρικό θέµα που αφορά την υγεία σας, ο µόνος αρµόδιος για να σας συµβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.