Τέταρτο

1555 Προβολές

Προτάσεις για πεζοπορία στη Δυτική Ελλάδα!

20150215_120902Η «Ατραπός Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της.

Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της.

Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «Ατραπός» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

18 Σεπτεμβρίου | Μέθανα
Πεζοπορική εξόρμηση – διάσχιση στη χερσόνησο των Μεθάνων. Γνωριμία με τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιαματικά λουτρά, τη φύση και το ηφαιστειακό τοπίο της χερσονήσου.

24 – 25 Σεπτεμβρίου | Νήσος Τριζόνια – Σεργούλα Δωρίδος
Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι με θαλάσσιο μπάνιο και πεζοπορία στο γραφικό νησάκι Τριζόνια του Κορινθιακού. Πεζοπορική διάσχιση της νοτιοδυτικής Δωρίδας ανάμεσα σ τα χωριά Παλιόμυλος – Πύργος – Σεργούλα – Παραλία Σεργούλας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8-9 Οκτωβρίου | Μονοπάτι Παλαιών Πατρών Γερμανού (Καλάβρυτα – Πάτρα)
Διήμερη πεζοπορική διάσχιση Καλάβρυτα – Πάτρα, από τη Μονή Αγίας Λαύρας έως την οινοποιία Achaia Clauss. Η διαδρομή περνά από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.

16 Οκτωβρίου | Μαίναλο: Ζιγοβίστι – Ελάτη
Συνέχεια στην εξερεύνηση του Mainalon Trail με τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη. Εναλλακτικό πρόγραμμα με επισκέψεις και πεζοπορία στις μονές στο φαράγγι του Λούσιου, τη Δημητσάνα και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

28 – 29 – 30 Οκτωβρίου | Ορεινή Ναυπακτία: Ελατού – Άνω Χώρα
Με βάση το χωριό Ελατού περιηγήσεις στα χωριά, τα βουνά και τα δάση βελανιδιάς και ελάτου της ορεινής Ναυπακτίας. Πεζοπορίες σε καινούργιες διαδρομές ακολουθώντας μονοπάτια γύρω από το τουριστικό θέρετρο της Άνω Χώρας και στο οροπέδιο Ομάλια.

20150215_120438

6 Νοεμβρίου | Ελίκωνας: Μονή Οσίου Λουκά – Κυριάκι
Πεζοπορία στη δυτική Βοιωτία, σε τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο22 και της αρχαίας «Ευχυδίας Οδού», από τη Μονή Οσίου Λουκά μέχρι το χωριό Κυριάκι.

12 – 13 Νοεμβρίου | Αιγείρα – Σελιάνα
Το χωριό Σελιάνα βρίσκεται βαθιά χωμένο σ’ ένα απροσδόκητα όμορφο και άγνωστο τοπίο της ορεινής Αιγιαλείας. Η διαμονή μας στο αγροτουριστικό – οικοτουριστικό – οικοπολιτισμικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί εκεί, θα μας εισαγάγει στη φιλοσοφία των ανθρώπων που το δημιούργησαν. Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας και πεζοπορίες στη γύρω περιοχή.

karyes_1

26 – 27 Νοεμβρίου | Καρυές (Πάρτυ!)
Η «Ατραπός» κλείνει τα 20 χρόνια της και το γιορτάζει. Στο φιλόξενο και αγαπημένο αγροτουριστικό κατάλυμα στις Καρυές Λακωνίας, δημιούργημα ενός από τα ιδρυτικά της μέλη, καλεί όλους τους παλιούς και νέους φίλους της να γλεντήσουμε όπως παλαιά… μ’ ένα διήμερο ξεφάντωμα και να θυμηθούμε παλιές ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί.

10 -11 Δεκεμβρίου | Παναιτωλικό Όρος
Πεζοπορίες στο Παναιτωλικό όρος από το χωριό Περιστέρι προς το καταφύγιο, κυκλική διαδρομή με αφετηρία το καταφύγιο και προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Κατελάνος. Διαμονή στο καταφύγιο, το πλέον σύγχρονο, και ίσως πιο όμορφο αρχιτεκτονικά της χώρας μας. Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Λίμνης Τριχωνίδας και στην ακρόπολη των Θεστιέων.

18 Δεκεμβρίου | Λίμνη Τσιβλού – Μονή Μεγάλου Σπηλαίου
Πεζοπορική διάσχιση από τη λίμνη Τσιβλού μέχρι την ιστορική Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Εναλλακτικό πρόγραμμα με κατάβαση στη Ζαχλωρού και διάσχιση του Βουραϊκού με τον οδοντωτό.

Περισσότερες πληροφορίες:
atrapos.com
fb: Ατραπός Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός
Τηλ.: 6945 808684


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5162 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top