Τέταρτο
70 Προβολές

Προχωρά με διακρίσεις η «Νημερτής»

Νέα διάκριση για το Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πατρών «Νημερτής». Πρώτο μεταξύ των αποθετηρίων των ελληνικών ιδρυμάτων, καταλαμβάνει την 173η θέση στη λίστα των 1239 πιο σημαντικών ιδρυματικών αποθετηρίων παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία σχετική αξιολόγηση, που έγινε τον Ιανουάριο του 2012. Η προηγούμενη θέση του στην κατάταξη, τον Ιανουάριο του 2011, ήταν η 301η, επομένως πρόκειται για μια άνοδο 128 θέσεων. Στη συνολική κατάταξη, δηλαδή ιδρυματικών και θεματικών (π.χ. arXiv, RePEc κ.λπ.) αποθετηρίων, η «Νημερτής» σημείωσε ακόμη θεαματικότερη άνοδο (177 θέσεις), καθώς από την 361η θέση μετακινήθηκε στην 184η. Δείτε εδώ  τη συνολική κατάταξη.
Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει η υποβολή στη «Νημερτή» και των ερευνητικών εργασιών που δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώνονται σε επιστημονικά συνέδρια από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, ενώ συνολικά η συλλογή της έχει ξεπεράσει τα 5.000 τεκμήρια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5894 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top