Τέταρτο

1717 Προβολές

Ρίχ’το Ηλία, ρίχ’το

16754475_1540168266010908_2088178458_nΣαν σήμερα (19 Φεβρουρίου 1998), έκανε πρεμιέρα στο 48o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου (Berlinale), η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Όλα είναι δρόμος».

Μέσα από τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, ο Παντελής Βούλγαρης (με τη βοήθεια του Γιώργου Σκαμπαρδώνη στο σενάριο) παραθέτει μια σπουδή για την εσωτερική ανθρώπινη μοναξιά και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει τη ψυχοσύνθεση του ατόμου με αναπάντεχα και απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Με κεντρικό άξονα τις ερμηνείες του Θανάση Βέγγου, Δημήτρη Καταλειφού και Γιώργου Αρμένη, ένα σπάνιο πτηνό, ένας χαμένος γιος και μια συζυγική εγκατάλειψη, γίνονται το όχημα για μια ταινία, η οποία φαντάζει πάντα επίκαιρη. Κάποιες καταστάσεις και προσωπικές τραγωδίες είναι τόσο ισχυρές στη ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και επιφέρουν τέτοιο πόνο, που δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν ή να τις ξεπεράσουν, και αυτό είναι κάτι απόλυτα ανθρώπινο. Κάποιες στιγμές όμως, μπορούν να οδηγήσουν και σε ακραίες πράξεις.

Ο Αρμένης είναι συγκλονιστικός στο ρόλο του (ίσως η καλύτερη από τις τρεις ιστορίες), ο Καταλειφός καταθέτει μια ερμηνεία με βαθύ πόνο και ο Βέγγος, στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ξεδίπλωσε μοναδικές αρετές δραματικής ερμηνείας.


 


Στα παρακάτω βίντεο, από το κανάλι του Γιώργου Φρέντζου, διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, μπορείτε να δείτε πως γυρίστηκε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 23 Άρθρα

Ο Ανδρέας Ανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα, αλλά από το 2011 ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να εργάζεται για τη δισκογραφική εταιρία No Remorse Records, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί για το Αγγλικό Hard Rock / Heavy Metal περιοδικό Iron Fist, και επίσης διατηρεί το μουσικό blog, Crystal Logic. Πριν μετακομίσει στη πρωτεύουσα, αρθρογραφούσε για χρόνια στο Τύπο της Πάτρας (Day By Day / εφημερίδα Ημέρα) παρουσιάζοντας ταινίες και κείμενα για τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε να γράφει κάποια κινηματογραφικά θέματα για το Τέταρτο από το ξεκίνημά του, αλλά η αλλαγή πόλης και το βαρύ πρόγραμμα της δουλειάς του στη μουσική βιομηχανία, τον ανάγκασαν να τα αφήσει προσωρινά στην άκρη... Μέχρι το τέλος του 2015, όπου επέστρεψε στο Τέταρτο, αφού η λατρεία του για τον κινηματογράφο αναζητούσε ξανά τρόπους για να εκδηλωθεί. Σκοπός του είναι, μέσα από ιδιόμορφα κείμενα, να παρουσιάσει γνωστές και άγνωστες ιστορίες, πτυχές και ιδιαιτερότητες της Έβδομης Τέχνης. [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top