Τέταρτο

124 Προβολές

«Ρομπέν του ξύλου» – Τριήμερο δράσεων για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου

rombenΜε ένα τριήμερο δράσεων για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου ξυλείας στην Πατρίδα Βέροιας συνεχίζουν τον αγώνα τους οι πρώην και νυν εργαζόμενοι στην εταιρεία Ε. Παπαδόπουλος – Ν. Παγούρας Α.Β.Ε.Ε..

Τον Ιανουάριο του 2016 οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν επίσχεση εργασίας και να καταλάβουν το εργοστάσιο με σκοπό την επαναλειτουργία του από τους ίδιους. Στο τέλος Φεβρουαρίου με ένα διήμερο δράσεων ενημέρωσαν για τις κινήσεις τους και άνοιξαν ουσιαστικά την πρωτοβουλία τους στην κοινωνία. Από τότε μέχρι και σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια διαρκή διένεξη με την πρώην εργοδοσία και προμηθευτές που προσπαθούν να πάρουν τα εμπορεύματα που υπάρχουν ήδη μέσα στο εργοστάσιο.

Λειτουργώντας μέσα από γενική συνέλευση έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις στις οποίες προσπαθούν να αναδείξουν τον αγώνα τους καθώς και το ρόλο της αυτοδιαχείρισης στην κοινωνία. Θεωρώντας τη συμβολή των αλληλέγγυων σημαντική στην προσπάθεια τους το τριήμερο 1 – 4 Απριλίου συνεχίζουν με μια σειρά ακόμα δράσεων. Αναλυτικά:

Παρασκευή 1 Απριλίου, 17:00
Συγκέντρωση – Πορεία, Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

Κυριακή 3/4, 12:00
Ζωντανή Ποντιακή Μουσική, Εγκαταστάσεις Εργοστασίου

Δευτέρα 4/4, 9:00
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Βέροιας

Περισσότερα για το πως οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πρωτοβουλία τους μπορείτε να δείτε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε και από τη σελίδα τους robenworkers.wordpress.com

12744627_1682659585335188_6401363744308694951_n


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top