Τέταρτο
145 Προβολές

«Σονέτα για τα χείλη σου»

Οι Εκδόσεις Anima Libri, το θέατρο act και το Βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά»  παρουσιάζουν το νέο ποιητικό βιβλίο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Anima Libri. Τα «Σονέτα για τα χείλη σου» αποτελούν έναν ξεχωριστό κύκλο δεκαεννέα ποιημάτων, τα οποία ακολουθούν την φόρμα του σονέτου. Αφηγούνται μια ιστορία έρωτα μέσα από μικρές γλυκόπικρες στιγμές προσδοκίας, επιμονής και απόρριψης. Η έκδοση συνοδεύεται από δεκαεννέα μοναδικά κολάζ του γραφίστα Δημήτρη Γιαννακούλια φτιαγμένα ειδικά για τον συγκεκριμένο κύκλο ποιημάτων.



Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γεννήθηκε το 1978. Μεγάλωσε ανάμεσα στην Πάτρα και την Αγιά Φωτιά της Χίου. Σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική, Ασφάλεια και Ολοκλήρωση στα Βαλκάνια στο UCL του Λονδίνου. Εκτός από τα «Σονέτα για τα χείλη σου» έχουν εκδοθεί ακόμα τρεις συλλογές με ποιήματά του: Αιμοσφαίριο του ουρανού (Αχαϊκές Εκδόσεις, 1998), Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε (εκδόσεις Λιβάνη, 2003), Το σκοτεινό αγγελάκι και το δέντρο (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2007),  και τα θεατρικά έργα: Το Σκυλί του Ωρίωνα (εκδόσεις Χαραμάδα, 2011), Δεν είναι αλήθεια (Εκδόσεις Κήπος με τις Λέξεις, 2009 – μαζί με τρεις ακόμα συγγραφείς). Έχει επίσης γράψει τα θεατρικά έργα Πούπουλα, Το Χώμα λερώνει, και Το κορίτσι που επιμένει. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες. Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει παίξει, ως ηθοποιός, σε λίγες. Έχει γυρίσει την ταινία μικρού μήκους «Θέλω να πάρω κάτι από τα χέρια σου» (βασισμένη στην ποίηση του Δημήτρη Κάββουρα). Είναι διευθυντής του θεάτρου act στην Πάτρα.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, 21.30 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα). Τα σονέτα θα αποδώσει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας με τη συνοδεία του συνθέτη -και μέλους του συγκροτήματος Raining Pleasure – Διονύση Μπάστα στο πιάνο και του Νίκου Μαυρίδη στο βιολί. Κολάζ- video projections: Δημήτρης Γιαννακούλιας.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ειδική έκδοση του ποιήματος του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Μικρή Πατρινή Σερενάτα» (σε λίγα, συλλεκτικά, αντίτυπα από τις εκδόσεις Το Δόντι) το οποίο θα διαβάσουν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης και ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 272037, 6936 122263

 

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top