Σπιτικό παγωμένο τσάι με φύλλα τσαγιού

Η διαδικασία για να φτιάξετε σπιτικό παγωμένο τσάι είναι παρόμοια με την παρασκευή ζεστού τσαγιού, με κάποιες τροποποιήσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για το πώς να δημιουργήσετε τις δικές σας γκουρμέ γεύσεις παγωμένου τσαγιού:
- Κατ’ αρχάς, χρησιμοποιούμε τη διπλάσια ποσότητα χύμα τσάι από αυτήν που προτείνεται για το ζεστό.
- Συνεχίζουμε εκχυλίζοντας το τσάι μας σε ζεστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Αν το προτιμάμε γλυκό προσθέτουμε ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό πριν το σουρώσουμε.
- Σουρώνουμε το τσάι μας και το ρίχνουμε σε ποτήρι ή κανάτα που θα έχουμε γεμίσει με πάγο. Η απότομη ψύξη διατηρεί τη γεύση και το άρωμα του τσαγιού άθικτα.
- Γαρνίρουμε το παγωμένο τσάι μας με μια φέτα λεμόνι ή κλαδάκι μέντας για να έχουμε το τέλειο ποτήρι με δροσερό, αναζωογονητικό παγωμένο τσάι.
Στην υγειά σας και καλό καλοκαίρι!