Τέταρτο
224 Προβολές

Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια!

H Αθήνα, μια πόλη με μακρά ιστορία, με συνεχή κατοίκηση από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, είναι ένα ανοιχτό μουσείο της αρχιτεκτονικής. Τα κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά αποτελούν έργα σπουδαίων αρχιτεκτόνων. Παρά τις σημαντικές απώλειες μεταπολεμικά, το αρχιτεκτονικό απόθεμα παραμένει πλούσιο και αδιερεύνητο.Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα», το οποίο υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καταγράφηκαν πάνω από 10.000 κτήρια και συγκεντρώθηκαν προφορικές μαρτυρίες και παλιές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης αλλά και τη σπουδαιότητα της καταγραφής στην προστασία και στη διαχείριση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

12010498_1027825710581550_8884629127999996157_oΗ έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος παρουσιάζει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και φορέων της Αθήνας. Οι φωτογραφίες των καταγραφέων παρουσιάζουν κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, ποικίλων χρήσεων, διαφόρων αρχιτεκτονικών τύπων αλλά και το ιστορικό και όλες τις πτυχές του προγράμματος καταγραφής που έγινε σε πολλές περιπτώσεις κομμάτι της ζωής των γειτονιών της Αθήνας.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή 10.00 – 21.00. Πληροφορίες: 210 8778396/8, [email protected] Κέντρο Επισκεπτών – Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5894 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top