Ταχινόπιτα: για νηστεύoντες & µη…

Υλικά:
1 φλιτζάνι χυµό Πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού χυµό Λεµονιού
1 φλιτζάνι Ταχίνι (το προτιµάµε ολικής αλέσεως)
½ φλιτζάνι Μέλι
3 ½ φλιτζάνια Αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
½ φλιτζάνιο Σταφίδες ξανθιές
¾ φλιτζανιού Καρυδόψιχα
½ κουτ. γλυκού Γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού Σόδα
½ κουτ. γλυκού Κάρδαµο
½ φλιτζανάκι Κονιάκ
Εκτέλεση:
Ανακατεύουµε τα υγρά µε τα στερεά υλικά και προσθέτουµε τα καρύδια και τις σταφίδες. Λαδώνουµε ένα ταψί µε το λάδι του ταχινιού και ρίχνουµε το µείγµα που έχουµε φτιάξει στο ταψί. Ψήνουµε για τρία τέταρτα στους 200 βαθµούς.
Σχόλιο:
Η ταχινόπιτα αποτελεί µία νοστιµότατη και υγιεινή πρόταση είτε πρωινού γεύµατος, είτε επιδορπίου, είτε και ως σνακ καθώς µας προσφέρει άµεσα ενέργεια για τις ανάγκες του οργανισµού. Το ταχίνι ας µην ξεχνάµε είναι ένα τρόφιµο µε εξαιρετική θρεπτική αξία.