Τέταρτο
240 Προβολές

Τα παλιά φωτογραφεία της Πάτρας

xenofon-152_arvanitopoulos
Η φωτογραφική τέχνη αποτέλεσε έναν νέο τομέα της εφαρμοσμένης τεχνικής της αποτύπωσης μίας εικόνας, που γρήγορα εντυπωσίασε και κέρδισε και το πατραϊκό κοινό, από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Πολλά επώνυμα φωτογραφεία λειτούργησαν στην πόλη φροντίζοντας στο πίσω μέρος της φωτογραφίας που έπαιρναν οι πελάτες να είναι τυπωμένη με καλλιτεχνική απεικόνιση και η επωνυμία του φωτογραφείου, όπως αυτή της φωτογραφίας μας, όπου έχει τυπωθεί η «φίρμα» του Ιωάννη Αρβανιτόπουλου, ενός από τους πρωτοπόρους της φωτογραφικής τέχνης, στον οποίο οφείλουμε και μοναδικές εικόνες από τη μάχη του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 51 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

Back to Top