Τέταρτο

Τουβλάκια Braille – Ένα project που βοηθάει τυφλά παιδιά να διαβάζουν

B1


Ένα τουβλάκι Braille μπορεί να είναι ό,τι φανταστείτε ή  ό,τι δημιουργήσετε, αλλά μπορεί ακόμα να είναι και κάτι που δεν έχετε φανταστεί. Τα Braille Bricks (τουβλάκια Braille) είναι ένα πρότζεκτ που μετατρέπει τα τουβλάκια σε ένα εργαλείο ικανό να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, βοηθώντας τα τυφλά παιδιά ή τα παιδιά με δυσκολίες όρασης, να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν. Ενθαρρύνει επίσης την ένταξη των παιδιών με ή χωρίς προβλήματα όρασης.

Το πειραματικό αυτό πρόγραμμα, γίνεται με την υποστήριξη του Ίδρυματος Dorina Nowill το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στη Βραζιλία, με στόχο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τη δημιουργία και εφαρμογή θεσμών και νόμων για τα άτομα αυτά.

Το σημαντικό σε αυτό το πρόγραμμα είναι η άδεια  Creative Commons “Attribution – ShareAlike 4.0 International” που διαθέτει. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιήσουν το σχέδιο δωρεάν (τόσο για αντιγραφή, όσο και για αναδιανομή του υλικού σε οποιοδήποτε μέσο ή μορφή), ή να το προσαρμόσουν για οποιοδήποτε σκοπό, αρκεί να χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο με τον αρχικό.

Braille-Bricks

Στόχος της καμπάνιας είναι να πεισθούν και οι κατασκευαστές παιχνιδιών για την ευρεία παραγωγή του Braille Bricks για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζεται μια νεαρή κοπέλα η Άννυ, η οποία πάσχει από μια σοβαρή πάθηση όρασης με αποτέλεσμα τη σε μεγάλο βαθμό μείωση της όρασής της. Η μητέρα της  θυμάται πώς οι εκπαιδευτικοί της δεν μπορούσαν να την προσεγγίσουν όπως επίσης και η Braille γραφομηχανή της ήταν γι’ αυτήν ένα δύσκολο εργαλείο.

Τα τούβλακια Braille όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην ανάγνωση, αλλά είναι και ένα ευχάριστο παιχνίδι, στο οποίο μπορούν παιδιά με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν με παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.braillebricks.com.br


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top