Τέταρτο
121 Προβολές

«Το αλάτι της Γης»

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, για ακόμη μια χρονιά συνεχίζει την προβολή οικολογικών, στη βάση τους, ταινιών οι οποίες άπτονται των τοπικών και παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων. Με αφορμή τις ταινίες που προβάλλονται, προηγείται σύντομη εισήγηση και μετά την προβολή γίνεται ανοιχτή συζήτηση.Για τη φετινή σαιζόν, οι προβολές ξεκινούν με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, «Το αλάτι της Γης» (The salt of the Earth). Πρόκειται για μια Γαλλοβραζιλιάνικη παραγωγή του 2014 όπου  περιγράφεται η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με μοναδικό στιλ τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη αλλά και το μεγαλείο της φύσης.

Μέσα από μαγευτικά πλάνα, το φιλμ συνθέτει ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της. Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Όμως, όπως θα δούμε, ο Σαλγκάδο έχει, εκτός από την φωτογραφία, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του: την αφοσίωσή του στην οικολογία, το πρόγραμμα αναδάσωσης που έστησε στη Βραζιλία και τα θαυματουργά αποτελέσματα που απέφερε. Ο ίδιος λέει «ότι η φύση ήταν εκείνη ακριβώς που του επέτρεψε να μην χάσει την πίστη του στην ανθρωπότητα».

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα περιστραφεί γύρω από τις μεθόδους επανάκτησης περιοχών που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς αλλά και φυσικές καταστροφές.

Η ταινία θα προβληθεί στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64, Πάτρα) την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, 20:00.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5890 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top