Τέταρτο
68 Προβολές

Υποδοχή στο Καραβάνι Αλληλεγγύης από την Γαλλία

caravane1
Η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη Γαλλία Ελλάδα για την υγεία» Παρισιού μαζί με 25 άλλες συλλογικότητες αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό, που εδρεύουν στην Γαλλία, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα καραβάνι αλληλεγγύης τον Οκτώβριο του 2016.

Το καραβάνι  ξεκίνησε από τη Λυών στις 15 Οκτωβρίου με κατεύθυνση την Ελλάδα. Ο σκοπός του είναι η μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού από τη Γαλλία στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα καραβάνι αλληλεγγύης το οποίο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εθελοντών και μεταφέρει υλικό το οποίο έχει συλλεχθεί από όλες αυτές τις συλλογικότητες και προέρχεται από όσους θέλησαν να συμμετέχουν σε αυτό το αυτοδιαχειριζόμενο δίκτυο κινητοποίησης και να δείξουν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα μέσα από τη συμμετοχή τους.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του καραβανιού και στις σχέσεις αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με την συλλογικότητα «Αλληλεγγύη Γαλλία Ελλάδα για την υγεία», θα οργανώσει εκδήλωση για την υποδοχή του καραβανιού το Σάββατο 22/10 στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού, δίπλα από το ιατρείο.

Στην εκδήλωση καλούνται όλα τα αυτοοργανωμένα κοινωνικά ιατρεία, άλλες αυτοοργανωμένες συλλογικότητες αλληλέγγυας συνεργασίας καθώς και όποιοι πολίτες θέλουν να πάρουν μέρος.

Θα γίνουν χαιρετισμοί και σύντομες αναφορές για την αλληλεγγύη και τις προοπτικές της, από όσους το επιθυμούν και το δηλώσουν. Τα φάρμακα και το ιατρικό υλικό, που θα προσκομίσει το καραβάνι, προορίζονται και θα διατεθούν στα κοινωνικά ιατρεία.

Η μεγάλη συμμετοχή των δομών αλληλεγγύης θα είναι η καλύτερη αναγνώριση της σπουδαιότητας της κινηματικής αυτής δράσης των Γάλλων αλληλέγγυων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: www.mkiellinikou.org


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top