Τέταρτο
69 Προβολές

«Χορεύοντας τις λέξεις»

Δημιουργικό εργαστήριο χορογραφίας από το θέατρο act σε συνεργασία με τη χορογράφο Όλγα Σπυράκη.
Στο εργαστήριο αυτό, θα εξερευνήσουμε το χοροθέατρο, και θα πειραματιστούμε με εργαλεία και τρόπους εργασίας που χρησιμοποιούν ομάδες όπως οι DV8 dance company και η Theater EnCorps dance theater company.Δομή της θεματικής των μαθημάτων:

Οκτώβριος: «Ας γνωριστούμε μεταξύ μας»,  Γνωριμία με το μάθημα σύγχρονου χορού, ασκήσεις για την ομάδα γνωριμίας και εμπιστοσύνης.

Νοέμβριος: «Χώρος»,  Ασκήσεις που επικεντρώνονται στην αντίληψη, χρήση, διάδραση με τον χώρο. Συνθετική κινητική διαδικασία με βάση το στοιχείο του χώρου.

Δεκέμβριος: «Χρόνος», Ασκήσεις που επικεντρώνονται στην αντίληψη, χρήση και διάδραση με τον χρόνο. Συνθετική διαδικασία με βάση το στοιχείο του χρόνου.

Ιανουάριος: «Ήχος», Πειραματισμός με τον ήχο. Ήχος μουσικός, ήχος περιβάλλοντος, ήχος παραγόμενος από εμάς. Η κίνηση σε σχέση με το ηχητικό ερέθισμα.

Φεβρουάριος: «Σύνθεση», Πειραματισμός με χρήση αντικειμένων, ιδεών, συναισθημάτων ως αφετηρία για την σύνθεση κίνησης. Χρήση όλων των παραπάνω πληροφοριών με πρόθεση την δημιουργία κινητικής σύνθεσης. Χορογραφικές μικρές δημιουργίες.

Μάρτιος: «Λόγος», Η εισαγωγή του λόγου στην συνθετική διαδικασία.

Απρίλιος: «Κειμενικό ερέθισμα», Με αφετηρία ένα κείμενο, εργαλεία και τρόποι σύνθεσης κίνησης.

Μάιος: «Χορεύοντας ένα θεατρικό κείμενο», Δουλειά με θεατρικά κείμενα. Δημιουργία μικρών χορογραφιών που βασίζονται σε θεατρικά κείμενα.

Ιούνιος: «Μια μικρή παράσταση!», Δημιουργία μιας χορο – θεατρικής παράστασης διάρκειας 20 – 30 λεπτά, βασιζόμενης σε θεατρικό έργο (προτείνεται το Παιχνίδι της Σφαγής του Ιονέσκο) ή σε άλλα κείμενα.

Εισηγήτρια: Όλγα Σπυράκη,
Έναρξη: Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015,
Διάρκεια: 8 μήνες, κάθε Τρίτη 16:00 – 19:00,
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ το μήνα,
Πληροφορίες και εγγραφές: 6937179947 και στο [email protected]
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα.

θέατρο act
Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5910 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top