tetartopress

Έναρξη λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων για το σχολικό έτος 2016-2017

????????????????????????????????????


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, με επιστολή του στους Διευθυντές της Α/Θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης, αλλά και των σχολείων του Δήμου Πατρέων, τους γνωστοποιεί ότι ξεκινά από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η φετινή λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και τους καλεί να προγραμματίσουν τις επισκέψεις των μαθητών.

Στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πατρέων «Πάνος Μυλωνάς» θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 έως 15 Μαΐου 2017.

Κατά το τρέχoν σχολικό έτος η λειτουργία του Πάρκου θα είναι καθημερινή και θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν εκτός από τους μαθητές και μαθήτριες, όλων των τάξεων, των Δημοτικών Σχολείων και μαθητές και μαθήτριες της 1ης Γυμνασίου του Δήμου Πατρέων, αλλά και Σχολείων άλλων Δήμων, εφόσον το επιθυμούν.

Οι μαθητές των Σχολείων θα έχουν την δυνατότητα να το επισκέπτονται κατόπιν προγραμματισμού όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας  από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές και εγκαταστάσεις, αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ως εξής :

– Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορεί να υποδέχεται καθημερινά μαθητές μίας τάξης ενός σχολείου Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από τις 9:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ.

– Κάθε  Σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο) πρέπει να εξασφαλίσει τη μετάβαση των μαθητών:

α) Με δικό του μεταφορικό μέσο ( ενοικίαση πούλμαν, τον προαστιακό ή μετάβαση με τα πόδια) αναλαμβάνοντας και το κόστος μεταφοράς,

β) Με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού και τη συμβολή της Αντιδημαρχίας  Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, εξασφαλίσθηκε και φέτος η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με πούλμαν του Δήμου από το σχολείο στο Πάρκο και αντίστροφα αποκλειστικά για  τους μαθητές των Δημοτικών οι οποίοι θα παρακολουθούν το 1ο επίπεδο εκπαίδευσης κυκλοφοριακής αγωγής. Κάθε τμήμα που θα επισκέπτεται το Πάρκο κάνοντας χρήση της δωρεάν μεταφοράς από το Δήμο,  δεν μπορεί να υπερβαίνει τους  δέκα έξι (16) μαθητές , διότι αυτή είναι η χωρητικότητα του λεωφορείου σε θέσεις καθήμενων με χρήση ζωνών ασφαλείας και πάντα με συνοδεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού. Το λεωφορείο διατίθεται καθημερινά από 08:30 έως 11:30.

– Οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να επικοινωνούν με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 (Αθανάσιο Πάνου τηλ: 2610-421.850 & 6978721955), προκειμένου να προγραμματίσουν την επίσκεψη του τμήματος τους.

– Ο προγραμματισμός της επίσκεψης θα γίνεται αυστηρά για το επόμενο Δίμηνο  προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε τμήματα που αναβλήθηκε η επίσκεψή τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η επίσκεψη αυτών των τμημάτων θα πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα την αμέσως επόμενη  διαθέσιμη ημερομηνία.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top