tetartopress

Δραματικό μήνυμα από το Standing Rock

safe_image


Οι γυναίκες του Standing Rock στη Βόρεια Ντακότα δημιούργησαν το παρακάτω βίντεο σε μια προσπάθεια να ζητήσουν συμπαράσταση και να ακουστεί η φωνή διαμαρτυρίας τους ενάντια στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου (Dakota Access oil pipeline).

Ο καταυλισμός oceti sakowin έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία και έχουν λάβει ήδη τελεσίγραφο (21 Φεβρουαρίου) να τον εγκαταλείψουν ενώ στον καταυλισμό υπάρχουν γέροντες και παιδιά που χρειάζονται προστασία.

Όπως λένε οι ίδιες «Σε όλη την ιστορία του αποικισμού οι αυτόχθονες δέχονταν πάντα την ίδια εκβιαστική επιλογή: Να εγκαταλείψουν τη γη τους ή να μπουν φυλακή, να εγκαταλείψουν τη σοδειά τους ή να μπουν φυλακή. Και σήμερα η ίδια επιλογή: Να εγκαταλείψουν το νερό ή να μπουν φυλακή».

Οι γυναίκες του oceti sakowin απευθύνουν δραματική έκκληση: «Δεν είμαστε εγκληματίες, είμαστε μητέρες, αδερφές, είμαστε εδώ για όλους, για τα εγγόνια μας, για το καθαρό νερό, για τα πατρογονικά μας εδάφη. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, κάθε στιγμή κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε συλλήψεις, αστυνομική βαρβαρότητα, ομοσπονδιακές κατηγορίες και φυλακή. Προσπαθούν να μας γονατίσουν εκατοντάδες χρόνια, όμως συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, να αντιστεκόμαστε. Χρειαζόμαστε βοήθεια, χρειαζόμαστε όλους να σταθούν πλάι μας, να υπερασπιστούν το δίκιο μας».


Το Δικτύο Περιβάλλοντος Αυτοχθόνων (Indigenous Environmental Network) στη σελίδα του Indigenous Rising Media έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στον καταυλισμό μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top