tetartopress

Η επιστήμη, εμείς και τα όριά μας

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, επιστρέφει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τρίτη χρονιά από 5 έως 10 Απριλίου, με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη».

Ο βασικός προβληματισμός που βάζει το φεστιβάλ έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

Από την κατανόηση της ζωής και της ύλης, μέχρι τη δημιουργία νοήμονων μηχανών από τον άνθρωπο, η επιστήμη οδηγεί τις εξελίξεις. H καταπολέμηση ασθενειών, η ψηφιακή επικοινωνία και η εφεύρεση υλικών με ιδιότητες που πριν από κάποιες δεκαετίες θα φάνταζαν μαγικές, αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο. Από την άλλη, η κλιματική αλλαγή και η εξαφάνιση των ειδών, συνέπειες και αυτές της προόδου, μεταμορφώνουν τη Γη σε κάτι διαφορετικό από εκείνο που γνώρισαν οι πρόγονοί μας.

Ωστόσο, το ποιος εξελίσσει ποιον γίνεται όλο και πιο ασαφές. Η επιστήμη προοδεύει για να μας υπηρετήσει ή εμείς αλλάζουμε για να την ακολουθήσουμε; Οι εξελίξεις προσαρμόζονται στις ανάγκες μας ή μήπως μας υπαγορεύουν καινούργιες;

Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

ASF

Τα νούμερα που συνοδεύουν τη φετινή διοργάνωση είναι… προκλητικά: 80 Εκθέτες | 50 Ομιλίες | 30 εργαστήρια για παιδιά | 25 workshop και σεμινάρια ενηλίκων | 8 θεατρικές παραστάσεις | 7 βραδινά show| 2 αστροβραδιές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα προβολές ταινιών, δυνατές παρουσίες όπως αυτή του Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή και Διευθυντή Πληροφορικής στο MediaLab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αφιέρωμα στη μεγάλη μορφή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και βραδιές με τίτλους όπως η «τέχνη του τρολαρίσματος στην επιστήμη» και «τραγουδάει το μποζόνιο Higgs;».

Η είσοδος στο Athens Science Festival είναι ελεύθερη. Για την παρακολούθηση κάποιων ομιλιών στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο απαιτείται η αγορά εισιτηρίου. Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια σας εδώ.

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Innovathens», το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

Με όπλο την επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, το Φεστιβάλ έχει ήδη ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο, ενώ προετοιμάζει και για το μέλλον αντίστοιχες εξορμησεις.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top