tetartopress

«Καλλιόπη, Αστέγων Είδωλα» – Τραγωδία, σατυρικό δράμα, κωμωδία ή λαϊκή φάρσα;

14324458_1117203375024101_6522127154372675014_o


Η ταινία «Καλλιόπη, Αστέγων Είδωλα» του Α.Ρέτσου, είναι μία κινηματογραφική διασκευή, του εμβληματικού Νεοελληνικού, θεατρικού έργου «Το Τάβλι» του Δ. Κεχαίδη.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων το καλοκαίρι του 2015, αναζητεί ένα τρόπο να ολοκληρώσει την δεύτερη φάση της ταινίας, αυτή του post production και της διανομής.

Η Θεατρική Εταιρεία «Πολυώνυμο» που έχει την παραγωγή της ταινίας απευθύνεται λοιπόν ξανά, στους φίλους της όλης προσπάθειας για οικονομική υποστήριξη μέσω του indiegogo έτσι ώστε η «Καλλιόπη, Αστέγων Είδωλα» να ολοκληρωθεί και να φτάσει στο κοινό της.

14258112_1117170995027339_7711288233905914175_oΗ ιστορία
Κάτω από την Ακρόπολη αλλά, όχι και τόσο μακριά από αυτή, στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, βρίσκεσαι στα γκέτο της δυστυχίας. Σε ένα ερειπωμένο τριώροφο σπίτι, ριγμένοι άστεγοι κάθε ηλικίας και προέλευσης, ένα τσούρμο ανθρώπων, μεταναστών, εξαθλιωμένων φτωχών. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι κινήσεις των ανθρώπων αργές, μια λεκάνη με νερό στη γωνία, η όλη κατάσταση θυμίζει τρεις και τέσσερις δεκαετίες αν όχι δύο αιώνες πίσω. Σκιές που αργοσέρνονται, σκόνη, ο λιγοστός αέρας υγρασία και αποχαύνωση. Δεν κινείται κανείς.

Στο βάθος στην άκρη του δεύτερου ορόφου, σε μια γωνιά ακούγεται ένα τάβλι, δύο άστεγοι παίκτες, σε αντίθεση με την όλη ατμόσφαιρα, παίζουν τάβλι με θόρυβο επιδεικτικά υπερασπιζόμενοι έτσι τη γωνία τους και κρατώντας όλους τους άλλους σε απόσταση. Τα βουβά πρόσωπα των αστέγων σαν Χορός εξαθλιωμένων παρακολουθεί. Στα όρια της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης οι δύο παίκτες, καθορίζουν την Μοίρα μιας γυναίκας και καθορίζονται. Το σχέδιο τους: να βρουν και να εκμεταλλευτούν ομοίους ή και ακόμα πιο αδύναμους από αυτούς.

14231991_1117080301703075_1323615803571821775_o

Όταν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες αλλάζουν βίαια και αποσταθεροποιούνται, το πρώτο που καταρρέει είναι η ανθρώπινη ηθική. Τα άτομα εγκλωβισμένα διασύρονται, αποδομούνται, και στην προσπαθειά τους να επιβιώσουν καταλήγουν να ξεπουλούν αρχές ιδέες και όνειρα. Πολλές ιστορίες, τραγωδίες και δράματα, βρίσκονται πίσω από αυτό τον αόρατο ηθικό εκβιασμό που λειτουργεί πλέον σαν … Φυσική νομοτέλεια. Μία ολόκληρη παγκόσμια πραγματικότητα εξάλλου γύρω μας, με όλους τους τρόπους αποδομεί κάθε ηθικό έρισμα, αντίσταση ή προοπτική ζωής. Αυτός ο ηθικός εκβιασμός και η λεπτομερής καταγραφή του, αποτελεί και λόγο υπαρξής της ταινίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από την ταινία όπως διαμορφώθηκε για να χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια Indiegogo.


Κείμενο – Διάλογοι: «Το Τάβλι» – Δημήτρης Κεχαϊδης
Κινηματογραφική διασκευή – Σενάριο: Άρης Ρέτσος
Σκηνοθεσία \ Μουσική \ Μοντάζ: Άρης Ρέτσος
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία «Πολυώνυμο»

Ηθοποιοί: Άρης Ρέτσος, Βασίλης Νανάκης, Ηλίας Κούτλας

και 14μελής Ομάδα Αστέγων (Χορός Αστέγων)
Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Βάσω Μπουλογιώργου, Κώστας Καγιόγλου, Ιωάννα Βράκα, ‘Αρης Μπλάνας, Ιουλία Κούρτη, Δημήτρης Τσαπραλής, Δημήτρης Μαγουλιώτης, Άγγελος Αντωνίου, Θέμης Μελίδης, Εύα Τουρναβίτη, Θέμης Νταραράς, Φένια Γεροδήμου, Γιάννης Στεργόπουλος, Γιάννης Δογάνης, Γιώργος Μπαντής, Βαλάντης Ντανίκας.

www.indiegogo.com/projects/kalliopi-film-project
www.facebook.com/kalliopifilm

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Νώε» - Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

«Νώε» – Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πίξελ Books μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Νώε» την Τετάρτη ...
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top