Λικέρ κρασιού με χαμομήλι
Είναι ένα ορεκτικό και ταυτόχρονα χωνευτικό ποτό. Θα ξετρελάνει τους φίλους σας και εσάς τους ίδιους, με την ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση του. (Παλιά συνταγή από το «τετράδιο της γιαγιάς»).
Υλικά:
1 λίτρο άσπρο κρασί λίγο γλυκό ή ροζέ
20 κεφάλια (άνθη) χαμομήλι
20 γρ. αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού
1 μικρό κομμάτι γεντιανή ρίζα
5 γαρύφαλλα
¼ λίτρου τσίπουρο
250 γρ. ζάχαρη
Τρόπος εκτέλεσης:
Ρίχνετε το κρασί και το τσίπουρο σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά. Προσθέστε την ζάχαρη, το χαμομήλι, τις φλούδες πορτοκαλιού, την γεντιανή και τα γαρύφαλλα και κλείστε το. Ανακατεύετέ το πού και πού για να λιώσει η ζάχαρη. Μετά από 8 μέρες το δοκιμάζετε. Αν σας αρέσει η μυρωδιά της γεντιανής και του χαμομηλιού αφήστε στο μπουκάλι 2-3 μέρες ακόμα, αλλιώτικα το φιλτράρετε και μετά το βάζετε σε μπουκάλια. Τα κλείνετε και αφήνετε το κρασί να ωριμάσει 15 μέρες πριν το πιείτε.