tetartopress

Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Γιώργος, θεραπευόμενος του «18 ΑΝΩ»

18ano_logo-2[wc_divider style=”solid” line=”double” margin_top=”” margin_bottom=””]

Με αφορμή τη φυλάκιση ενός θεραπευόμενου από το θεραπευτικό πρόγραμμα του «18 ΑΝΩ» το ΚΕΘΕΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος σε διαδικασία απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, ο Γιώργος, θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ, οδηγήθηκε πριν από λίγες μέρες στη φυλακή. Συνελήφθη σε συνέχεια ερήμην εις βάρος του απόφασης για “παρών” που αγνοούσε ο ίδιος ότι έπρεπε να δίνει στο παρελθόν. Παρόλο που εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια ο Γιώργος έχει κάνει πλήρη στροφή στη ζωή του, μακριά από τη χρήση και την παραβατικότητα, και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της θεραπευτικής του προσπάθειας, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η φυλάκιση μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για τον Γιώργο, απαξιώνοντας και τον προσωπικό του αγώνα και τα ίδια τα προγράμματα απεξάρτησης που είναι η μόνη διέξοδος και ελπίδα για χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Το ΚΕΘΕΑ ενώνει τη φωνή του με το 18ΑΝΩ για άμεση αποφυλάκιση του Γιώργου, ώστε να δικαιωθεί η προσπάθειά του για ομαλή επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο, και ζητά να μπει τέλος σε ανάλογες ενέργειες και αποφάσεις που υπονομεύουν το δικαίωμα στη θεραπεία.

Όπως αναφέρουν μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης Γυναικών και Μητέρων του 18 ΑΝΩ:

Ως μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 ΑΝΩ βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση ν’αντιμετωπίσουμε το παράλογο. Μέχρι και πριν λίγες μέρες συναναστρεφόμασταν ως συνθεραπευόμενοι  με τον Γιώργο Π. και αυτό που ξέρουμε είναι πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που παλεύει καθημερινά να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, 802 μέρες καθαρότητας με καινούργια δουλειά.

Ενεργή η συμμετοχή του στις δραστηριότητες της επανένταξης και παράλληλα τυπικός στις υποχρεώσεις του απέναντι στον νόμο με το συνεχές παρόν του τρία χρόνια τώρα. Μετά από την συνηθισμένη παρουσία του στο Α.Τ. του Αιγάλεω φυλακίζεται χωρία καμία εξήγηση, χωρίς καμία ενημέρωση. Εκεί από συνθεραπευόμενος μας γίνεται ένας κοινός-ποινικός φυλακισμένος. Όπως μάθαμε μέρες μετά για ένα χαμένο παρόν το 2014. Κάπως έτσι παίρνει για μας μορφή το παράλογο.

Βρισκόμαστε σε σύγχυση! Δεχόμαστε το ένα πρόσωπο της πολιτείας που υποστηρίζει με ευαισθησία ένα πρόγραμμα απεξάρτησης ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα χωρίς υποκατάστατα όμως καταδικάζουμε εκείνο που φυλακίζει τυφλά και αδιάκριτα. Απορούμε επίσης με τι γνώμονα κινείται η δικαιοσύνη αφού δεν φυλακίζει κάποιον, ενώ το έχει σκοπό, όταν βρίσκεται στη θέση του χρήστη και το κάνει κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης του. Στεκόμαστε αλληλέγγυες στο πλευρό του Γιώργου.  Νιώθουμε την αδικία, λυπόμαστε για την ανελγησία, φοβόμαστε για το αύριο, αγαπάμε την προσπάθεια του Γιώργου αλλά και τη δική μας, θυμώνουμε με το παράλογο, πιστεύουμε στο δίκαιο. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση – αποφυλάκιση του συνθεραπευόμενου μας προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του, διότι αυτό που διεκδικούμε είναι το δικαίωμα στη ζωή.

Στο πλευρό του Γιώργου στέκονται από την πρώτη στιγμή η κοινότητα του «18 ΑΝΩ», η θεραπευτική ομάδα, οι θεραπευόμενοι του 18 ΑΝΩ  και το Σχολείο 18 ΑΝΩ.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top