tetartopress

Ξεναγήσεις και επισκέψεις στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 22

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων έχει μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε χώρο εκπαίδευσης – ξενάγησης για τους μαθητές της Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπ/σης.  Το Μουσείο στεγάζεται στην αίθουσα Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (πλατεία Κορύλλων-΄Ανω Πόλη).


Advertisement


Το αρχειακό του υλικό αποτελούν ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι συλλογές που  διαθέτει αφορούν:
στην καλλιέργεια της γης και στην παρασκευή ψωμιού
στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου
στην κτηνοτροφία
στα αντικείμενα οικιακής χρήσης
στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό

Παρουσιάζεται επίσης υλικό από παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική, Τυπογραφείο, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο.

Οι μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις  στο χώρο, παρακολουθώντας και γνωρίζοντας από κοντά τα εκθέματα και την χρήση τους. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα). Το Μουσείο δέχεται τους μαθητές κάθε  Τρίτη & Πέμπτη πρωινές ώρες.

Παράλληλα διατίθεται Μουσειοσκευή με εκπαιδευτικές δραστηριότητες προετοιμασίας πριν την επίσκεψη ή επεξεργασίας στην τάξη σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του τοπικού πολιτιστικού δικτύου «Οι φύλακες της Μνήμης» της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν για τους μαθητές των σχολείων, που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις κατά την σχολική χρονιά 2015-16.

Εκτός από τα οργανωμένα προγράμματα ξεναγήσεων το μουσείο είναι ανοικτό για όλους τους επισκέπτες καθημερινά (εκτός Κυριακής & Σαββάτου) 8.00πμ έως 1.30μμ .

Για το Σάββατο υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης επισκέψεων μετά από έγκαιρη υποβολή ευρήματος εκ μύρους σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων.

Για τον σωστό προγραμματισμό της αναφερόμενης δράσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς του ενδιαφερόμενου σχολείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων και να αποσταλεί μέσω e-mail.: [email protected]. Η αίτηση συμμετοχής έχει σταλεί στα αρμόδια τμήματα πολιτιστικών θεμάτων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2610 624088, καθημερινά  και ώρα  9.00 έως 14.00 (εκτός Τρίτης, Πέμπτης & Σαββατοκύριακου).


Advertisement


Advertisement


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο»

Πάτρα: «Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει την παράσταση «Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο» μια «πικρή» κωμωδία του Μάνου Παπαδά. Τι θα συμβεί ...
"Animal" της Σοφίας Εξάρχου - Φεμινιστικό, υπαρξιακό, πολιτικό, παλλόμενο, συγκινητικό

“Animal” της Σοφίας Εξάρχου – Φεμινιστικό, υπαρξιακό, πολιτικό, παλλόμενο, συγκινητικό

"Animal". Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη. Ελλάδα, 2023. "Let's party!": η ενθουσιώδης προτροπή της Κάλιας είναι σαν σύνθημα που ...
«Ο Καραγκιόζης του Μακρή» στο Αίγιο με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών»

«Ο Καραγκιόζης του Μακρή» στο Αίγιο με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών»

Μάγισσες, δράκοι και ιππότες «ζωντανεύουν» στον μπερντέ του Καραγκιόζη του Μακρή με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών», στο κιν/θέατρο ...
"I found myself within a forest" - Εικαστική εγκατάσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

“I found myself within a forest” – Εικαστική εγκατάσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση «I found myself ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13810 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top