tetartopress

«Ο Άλλος Άνθρωπος» γιορτάζει 5 χρόνια, 2.000.000 γεύματα!

14566285_1150249128343444_6562598021823517845_o


Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» κλείνει 5 χρόνια αγάπης, σεβασμού, επικοινωνίας και αλληλεγγύης έχοντας προσφέρει μαζί με μοναδικούς χορηγούς όλους τους απλούς «Άλλους Ανθρώπους» πάνω από 2.000.000 μερίδες φαγητού, χωρίς διακρίσεις σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως θρησκείας, εθνικότητας και χρώματος, ανεξαιρέτως εργασίας, τόπου διαμονής, ηλικίας και γιορτάζει μαζί με εμάς!


Advertisement


Όπως γράφει ο εμπνευστής της Κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος:
«Οι τραγουδιστές και οι μουσικοί θα παίζουν από το μπαλκόνι του σπιτιού του Άλλου ανθρώπου και η γιορτή θα είναι στο στενό της οδού Πλαταιών από την Κωνσταντινουπόλεως έως την Παραμυθιάς! Είσοδος ελεύθερη, φαγητό δωρεάν για όλους, μουσική ζωντανή, διασκέδαση, επικοινωνία, χαρά!!! Σας περιμένουμε όλους και όλες, οποίος θέλει να φέρει τρόφιμα φέρνει, οποίος δεν θέλει δεν φέρνει άπλα έρχεται, οποίος θέλει να φέρει ποτά φέρνει, οποίος θέλει να φέρει κάρβουνα φέρνει, οποίος θέλει να φέρει κοψίδια για ψήσιμο φέρνει, οποίος θέλει να φέρει λαχανικά για ψήσιμο φέρνει, οποίος θέλει έρχεται χωρίς να φέρει τίποτα εκτός από το χαμόγελο του και την αγάπη του για όλους τους ανθρώπους».

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε και εδώ.

Πλαταιών 55 στον Κεραμεικό από τις 6 το απόγευμα στις 4 Δεκεμβρίου 2016!

Όπως διαβάζουμε στην σελίδα της κουζίνας:
Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.

Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε, και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους, για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

12592404_982386058463086_8639450083528664123_n

Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.

Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους, που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, ότι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο, (30-40 ευρώ τον μήνα) καθώς και από τα διάφορα δρώμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές.

Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!
Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.
Έλα μαζί μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη!

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τις δράσεις της κουζίνας:
oallosanthropos.blogspot.gr και στο facebook

Εκτός από την παρουσία σας στα μαγειρέματα που εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να βοηθήσετε την κοινωνική κουζίνα με διάφορους άλλους τρόπους. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

14516569_1605951389710654_3109853017053428435_n


Advertisement


Advertisement


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο»

Πάτρα: «Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει την παράσταση «Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο» μια «πικρή» κωμωδία του Μάνου Παπαδά. Τι θα συμβεί ...
"Animal" της Σοφίας Εξάρχου - Φεμινιστικό, υπαρξιακό, πολιτικό, παλλόμενο, συγκινητικό

“Animal” της Σοφίας Εξάρχου – Φεμινιστικό, υπαρξιακό, πολιτικό, παλλόμενο, συγκινητικό

"Animal". Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη. Ελλάδα, 2023. "Let's party!": η ενθουσιώδης προτροπή της Κάλιας είναι σαν σύνθημα που ...
«Ο Καραγκιόζης του Μακρή» στο Αίγιο με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών»

«Ο Καραγκιόζης του Μακρή» στο Αίγιο με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών»

Μάγισσες, δράκοι και ιππότες «ζωντανεύουν» στον μπερντέ του Καραγκιόζη του Μακρή με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών», στο κιν/θέατρο ...
"I found myself within a forest" - Εικαστική εγκατάσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

“I found myself within a forest” – Εικαστική εγκατάσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση «I found myself ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13810 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top