tetartopress

Ο Α.Σ. «Παλμός» και το κολυμβητικό του τμήμα

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Παλμός» είναι μία νέα πρόταση στον υγρό στίβο της Αχαϊας.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου:
«Ο Α.Σ. «Παλμός» ακολουθώντας το μοντέλο της γαλλικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας διαμορφώνει τα επίπεδα κυρίως βάση της κολυμβητικής δεξιότητας και κατόπιν σύμφωνα με την ηλικία. Αυτός ο διαχωρισμός κάνει πιο ευχάριστη την διαδικασία εκμάθησης, αφού η καλλιέργεια του αθλήματος επιτυγχάνεται από την ατομική βελτίωση με άμεσους και εύκολους στόχους που αφορούν την τεχνική και δεν καθορίζονται αποκλειστικά από τις επιδόσεις σε αγώνες και την διάκριση. Βεβαίως πέρα από την προσπάθεια για την εκμάθηση μέσα από την διασκέδαση, στις μικρότερες ηλικίες, δεν ξεχνάμε και την δημιουργία ανταγωνιστικών αθλητών που είναι άριστοι γνώστες σωστής τεχνικής και ικανοί να μας εκπροσωπούν στους αγώνες.»

Λειτουργούν καθημερινά  στο κολυμβητήριο Αντ. Πεπανός τμήματα ανηλίκων (15:00 – 19:00):
Αρχαρίων  1: Πρώτη επαφή με την πισίνα, βασικές ασκήσεις εξοικείωσης και αυτοδιάσωσης με παιγνιώδη μορφή με τον προπονητή μέσα στο νερό για περισσότερη ασφάλεια και διασκέδαση.
Αρχαρίων 2:  Άνετη επίπλευση χωρίς την χρήση πλωτήρων σε πρόσθια και ύπτια θέση, συντονισμός κινήσεων χεριών-ποδιών, εισαγωγή στα κολυμβητικά στυλ.
Επίλεκτων: Ολοκληρωμένη κίνηση ελευθέρου/υπτίου, εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων προσθίου, πεταλούδας, υποβρυχίου και εκκινήσεων.
Προαγωνιστικής: αναλυτική  εκμάθηση όλων των στυλ και των κανονισμών της κολύμβησης, εισαγωγή σε βασικές προπονητικές μεθόδους, βελτίωση φυσικής κατάστασης (αντοχή, δύναμη, ευλυγισία ), καρτέλα ατομικής προόδου αθλητή, συμμετοχή σε αγώνες.

και ενηλίκων  (10:00-12:00, 14:00-16:00, 17:30-19:30, Σάββατο 15:00-17:00):
Εκμάθηση τεχνικής, βελτίωση φυσικής κατάστασης.
Προπονητικά προγράμματα σε masters, αθλητές ανοικτής θάλασσας και Τριάθλου (ατομικές προπονήσεις, προγράμματα ξηρής προπόνησης, συμμετοχή σε αγώνες).
Προετοιμασία εισαγωγής σε σχολές (στρατιωτικές, λιμενικό, ΣΕΦΑΑ, ναυαγοσωστών).
Αποκατάσταση τραυματισμών, χρόνιες παθήσεις.

Τα τμήματα στελεχώνουν έμπειροι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, πιστοποιημένοι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικότητα στα αθλήματα υγρού στίβου (Τζιμίκου Μαρία, Γιαννόπουλος Μάνθος, Χρονόπουλος Βασίλης) πλαισιωμένοι από μια ομάδα καταρτισμένων συνεργατών (Κότσιφα Νίκη γυμναστική/φυσικοθεραπεία, Δημητροπούλου Ελίνα διατροφολόγος)

Ο ΑΣ «Παλμός» δραστηριοποιείται επίσης στην γυμναστική και στην χιονοδρομία.
Καθημερινά, λειτουργεί γραμματεία στην είσοδο του κολυμβητηρίου και μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο στα 6972 372802 και 6936 037337.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας: Επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας: Επιτακτική η ανάγκη της θεσμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών

Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας ενάντια στη σύλληψη και κράτηση εκπαιδευτικών στη Ρόδο: Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή τους ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13875 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top