tetartopress

Σύγχρονο Ωδείο Πατρών: Έξι μελωδικά χρόνια

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2009, στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Μιαούλη στην Πάτρα, συναντήθηκαν κλασικές αρχές με σύγχρονες μεθόδους. Το εξαιρετικής αισθητικής, ανακαινισμένο “έργο τέχνης χαρακτηρισμένο”, κτήριο που δεσπόζει στη γωνία, αποτελεί ένα από τα πιο μελωδικά σημεία της πόλης, αφού στεγάζει το Σύγχρονο Ωδείο Πατρών, των Δέσποινας Βαρελτζή και Αθηνάς Ματθιοπούλου, που γιορτάζει τα πρώτα έξι χρόνια λειτουργίας του.

Στο Σύγχρονο Ωδείο τα παιδιά έχουν την χαρά να σπουδάζουν μουσική σε έναν καταπληκτικό χώρο και εγκαταστάσεις κατάλληλα διαμορφωμένες ώστε να ικανοποιούν κάθε ανάγκη τους και  να γίνονται μια μεγάλη μουσική παρέα. Παράλληλα τα ταξίδια στην Αθήνα για παρακολούθηση παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής και την Εθνική Λυρική Σκηνή, δημιουργούν στους μαθητές τη γλυκιά ανάμνηση που θα τους συνοδεύει πάντα από το ωδείο και που ίσως κάποτε τους οδηγήσει στο να φέρουν σε αυτό, ακόμα και τα δικά τους παιδιά!

Σύνθημα του Σύγχρονου Ωδείου, είναι τα λόγια της μουσικοπαιδαγωγού Μαρίας Καρυτινού: «Κάθε μαθητής έχει το δικό του βαθμό εξέλιξης. Το ζητούμενο είναι να τον βοηθήσουμε να φτάσει στη δική του κορυφή, χωρίς να χάσει την αυθόρμητη αγάπη του για τη μουσική…».

Στα έξι χρόνια λειτουργίας του επιδεικνύει μια πολλή σημαντική διεθνή διάκριση. Η μαθήτρια του ωδείου Φρόσω Πανά των τάξεων πιάνου της Αθηνάς Ματθιοπούλου και της διεθνούς φήμης Ναταλίας Μιχαηλίδου (τάξης πιάνου Αθηνών, της Ecole Normale de musique de Paris), είναι από τις 16 Ιουνίου 2013 κάτοχος του διπλώματος του 4ου έτους της φημισμένης ακαδημίας πιάνου του εξωτερικού.

Στα χρόνια αυτά, σημαντικές προσωπικότητες παγκοσμίου και διεθνούς φήμης τίμησαν με την παρουσία τους το ωδείο στα σεμινάρια που διοργανώθηκαν, για τους 600 περίπου μαθητές και καθηγητές που τα έχουν παρακολουθήσει. Σταθεροί συνεργάτες του ωδείου η πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, ο συνθέτης – κιθαριστής Ευάγγελος Μπουντούνης, η μουσικοπαιδαγωγός Δέσποινα Ματθαιοπούλου και  οι μουσικοθεραπευτές Χριστίνα Καλλιώδη και Δημήτρης Κουκουράκης.

Χρόνια πολλά Σύγχρονο Ωδείο!

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top