Τέταρτο

680 Προβολές

12 χρόνια χωρίς τον Marlon Brando

Marlon Brando picΟ χρόνος είναι αμείλικτος και ήδη πέρασαν 12 χρόνια χωρίς τον Marlon Brando (3 Απριλίου 1924 – 1 Ιουλίου 2004). Στα 80 του, δεν είχε πολλά να προσφέρει πλέον και περισσότερο εξαργύρωνε τη φήμη του για χρήμα δεκαετίες ήδη, αλλά το σημάδι που άφησε στην Έβδομη Τέχνη έχει στιγματίσει τον κινηματογράφο και την υποκριτική τέχνη για πάντα, με ένα μοναδικό τροπο. Στις μεγάλες ερμηνείες του, δεν υποδυόταν το ρόλο αλλά γινόταν ο χαρακτήρας.

Νικητής 2 βραβείων Oscar (Το Λιμάνι Της Αγωνίας – 1954, Ο Νονός – 1972) και αρκετών σημαντικών διακρίσεων ακόμα, ανάμεσα στις οποίες 3 BAFTA και 4 Χρυσές Σφαίρες, ακτιβιστής, φαινόμενο, πατέρας 16 παιδιών (αναγνωρισμένα), κάτοχος ενός Χρυσού Βατόμουρου, εγωιστής και προσωπικότητα αμφιλεγόμενη με έντονο ψυχολογικό υπόβαθρο και εσωτερικές διαταραχές.

Πολλά έχουν γραφτεί για το ταλέντο του, τα καπρίτσια και τα σκάνδαλα, και αυτή τη μέρα, επιγραμματικά, θα αναφέρουμε μερικά λόγια που έχει πει κατά καιρούς και συνοψίζουν τη αμφιλεγόμενη και προκλητική προσωπικότητά του.
«Το να μετανιώνεις είναι άχρηστο στη ζωή. Το παρελθόν είναι εκεί, ότι έχουμε είναι το τώρα.»
«Μόνο αυτός που βαδίζει το δικό του δρόμο δεν μπορεί να ξεπεραστεί.»
«Η ηθοποιία είναι ένα κενό και άχρηστο επάγγελμα.»
«Ο μόνος λόγος που βρίσκομαι στο Hollywood είναι επειδή δεν έχω το ηθικό θάρρος να αρνηθώ τα χρήματα.»
«Ποτέ μη μπερδεύεις το μέγεθος της αμοιβής σου με το μέγεθος του ταλέντου σου.»
«Η μεγάλη επιτυχία μπορεί να σε καταστρέψει τόσο, όσο και η μεγάλη αποτυχία.»
«Το μόνο που θέλω να είμαι είναι φυσιολογικός παράφρων.»
«Θέλεις να μάθεις τη φιλοσοφία μου για τη ζωή; Κάντο σε αυτόν πριν το κάνει αυτός σε εσένα.»

Οι κορυφαίες στιγμές του Marlon Brando:
1. O Νονός – 1972
2. Αποκάλυψη Τώρα – 1979
3. Το Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι – 1972
4. Το Λιμάνι της Αγωνίας – 1954
5. Λεωφορείον ο Πόθος – 1951

Για μια ματιά στην ερμηνευτική του δεινότητα, διαβάστε το κείμενο Deconstructing Brando.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 23 Άρθρα

Ο Ανδρέας Ανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα, αλλά από το 2011 ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να εργάζεται για τη δισκογραφική εταιρία No Remorse Records, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί για το Αγγλικό Hard Rock / Heavy Metal περιοδικό Iron Fist, και επίσης διατηρεί το μουσικό blog, Crystal Logic. Πριν μετακομίσει στη πρωτεύουσα, αρθρογραφούσε για χρόνια στο Τύπο της Πάτρας (Day By Day / εφημερίδα Ημέρα) παρουσιάζοντας ταινίες και κείμενα για τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε να γράφει κάποια κινηματογραφικά θέματα για το Τέταρτο από το ξεκίνημά του, αλλά η αλλαγή πόλης και το βαρύ πρόγραμμα της δουλειάς του στη μουσική βιομηχανία, τον ανάγκασαν να τα αφήσει προσωρινά στην άκρη... Μέχρι το τέλος του 2015, όπου επέστρεψε στο Τέταρτο, αφού η λατρεία του για τον κινηματογράφο αναζητούσε ξανά τρόπους για να εκδηλωθεί. Σκοπός του είναι, μέσα από ιδιόμορφα κείμενα, να παρουσιάσει γνωστές και άγνωστες ιστορίες, πτυχές και ιδιαιτερότητες της Έβδομης Τέχνης. [email protected]

Back to Top