tetartopress

14ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

60873562_22841524475775775473401856_n


Οι Πολιτιστικές Ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.) διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το 13o φεστιβάλ τους το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου και 1 με 2 Ιουνίου στο χώρο των Εστιών, στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών.

Τα ίδια τα μέλη των πολιτιστικών ομάδων μας εξηγούν τι είναι το φεστιβάλ, πως διοργανώνεται και για ποιους λόγους πρέπει να το στηρίξουμε:

Το φεστιβάλ στήνεται κάθε χρόνο από τις ίδιες τις πολιτιστικές ομάδες της Εστίας (θεατρική ομάδα, χορευτικά τμήματα: λάτιν, σύγχρονο και παραδοσιακών χορών, χορωδία, κινηματογραφική ομάδα, ομάδα μουσικών, yoga). Οι ομάδες μας δρουν μέσα στο χώρο των εστιών  και λειτουργούν μέσα από εβδομαδιαίες συνελεύσεις  με δωρεάν μαθήματα και χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα (είσοδος δωρεάν, κανένας χορηγός, καμία επιχορήγηση από κανένα ίδρυμα ή το Πανεπιστήμιο). Οι ομάδες δε χρηματοδοτούνται ούτε από κάποιο επίσημο φορέα ούτε από χορηγούς. Στηριζόμαστε μόνο στη βοήθεια των φοιτητών και του κόσμου της γειτονιάς. Οι ομάδες μας λειτουργούν όλο το ακαδημαϊκό έτος με στόχο το ζωντάνεμα της εστίας και την ανάδειξη του πραγματικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου. Στους καιρούς που ζούμε θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να υπάρχουν και να διοργανώνονται εξωστρεφείς εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να κοινωνικοποιήσει τον χώρο των εστιών και την αλληλεπίδρασή τους με την γειτονιά.  Ταυτόχρονα είναι σημαντικό για εμάς να αναδείξει έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και ψυχαγωγίας πέρα και έξω από την κυρίαρχη κουλτούρα και τελικά ότι οι συλλογικές και από τα κάτω προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική και δημιουργική φωνή αντίδρασης στη σύγχρονη εκμεταλλευτική πραγματικότητα.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα (τόσο από οικότροφους όσο και από καλλιτέχνες που δέχονται να συμμετέχουν αφιλοκερδώς) καθώς και συζητήσεις, περίπτερα ενημέρωσης, εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας.

Στο φεστιβάλ, το οποίο είναι τριήμερο, παρίστανται καθημερινά 2000-3000+ άτομα και σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της φοιτητικής μέριμνας, καθώς είναι γνωστά τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της εστίας, επιβολή ενοικίων, ακόμα και κλείσιμο εστιών (που οι οικότροφοι, βέβαια, προς στιγμήν έχουν μπλοκάρει) είναι ανάγκη αυτό το φεστιβάλ να συνεχιστεί.

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Μαΐου
19:00 Θεατρικό Παιχνίδι από την Θεατρική Ομάδα “Ρακοσυλλέκτες” Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.
20.00 Χορωδία Φ.Ε.Π.Α.
21:00 Συναυλίες με τους: Υπόγεια Ρεύματα, Υπεραστικοί, ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΞΩΤΙΚΑ, Τα Ορκ Της Ραφήνας, Νικόλας RAZASTARR X Dj FOGGE D

Σάββατο 1 Ιουνίου
16.00 ΤΑΡΑΤΣΑ Β ‘ Φ.Ε.Π.Α. Workshop Yoga για όλους
19.00 Προβολή ταινίας απο την Κινηματογραφική Ομάδα Φ.ΕΠ.Α. :Αφιέρωμα στην τέχνη , προβολή της ταινίας ” Νοviembre”, θα ακολουθήσει συζήτηση
20:00 Εκδήλωση -Συζήτηση : Ο σύγχρονος ρόλος της τέχνης
21:00 Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Φ.ΕΠ.Α.
22:00 Παραδοσιακό γλέντι με τους “Μελτέμι”, “Yakafe” -Κρητικό -Ρεμπέτικο Γλέντι

Κυριακή 2 Ιουνίου
17:30 Contact Improvisation -Εργαστήρι
18:30 Θεατρική Παράσταση “Με γεια τη δουλειά” από την Θεατρική Ομάδα “Bolitaria”
20:30 Χορευτική Ομάδα Λάτιν Φ.Ε.Π.Α.
21:00 Συναυλίες με τους: Quilombo Centro Cultural ,Sertraline, ,Εκείνος και Εκείνος , Γυμνά Καλώδια ,LAZY MAN’S LOAD

Από τις 19:00 κάθε μέρα: Περίπτερα ενημέρωσης, βιβλιοπωλείο, παιδικό πρόγραμμα κ.ά.

* Είσοδος από Ταξίλου ή κεντρική πύλη Πανεπιστημιούπολης (ούλωφ πάλμε).

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εστίας και στο event στο Facebook.

60453804_1056129504586244_7720584708223926272_n


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks (Κανακάρη 185, Πάτρα) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα ...
Μελίνα Ασλανίδου & Δημήτρης Μπακούλης: «C’ est la vie»

Μελίνα Ασλανίδου & Δημήτρης Μπακούλης: «C’ est la vie»

Μετά τη «Μικρή μου κυρία» (Lady D’ Arbanville) με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα και τη «Λυπημένη Λίζα» (Sad Lisa) ...
27ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

27ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Το 27ο Παζάρι Βιβλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και την Πανελλήνια ...
The Magic Bus

The Magic Bus: «Το Κάποτε Εγώ»

“…στο συνονθύλευμα του κόσμου μας αυτό μες στα χαλάσματα ρωτάς αν σ' αγαπώ…” Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά, το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13757 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top