tetartopress

17-19 Ιουνίου: Γνώρισε το Μεσολόγγι, βίωσε την εμπειρία των ντόπιων


Το Μεσολόγγι είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτιστική παράδοση, φυσικό περιβάλλον και ανθρώπους που αξίζει να γνωρίσουμε μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες που προσφέρει το Μεσολόγγι των ντόπιων – Messolonghi by locals. Βαρκάδες στην Κλείσοβα με παράλληλη οικοπεριήγηση για γνωριμία με την βιοποικιλότητα και την πόλη που γεννήθηκε από το νερό, καλλιτεχνικό εργαστήριο γνωριμίας με την τέχνη της χαρακτικής και περίπατος στο ιστορικό κέντρο με ξενάγηση θα δώσουν ξεχωριστό ενδιαφέρον τις ημέρες 17-19 Ιουνίου. Θα ανακαλύψουμε τη φυσική και πολιτιστική ομορφιά της Χούνιστας με πεζοπορία  και πικ-νικ και θα δροσιστούμε με βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα με παράλληλη οικοπεριήγηση.

Κλείστε θέση: www.messolonghibylocals.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου

21:00 – Νυχτερινός Ιστορικός Περίπατος στα στενά του Μεσολογγίου

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί νυχτερινός ιστορικός περίπατος στα στενά της πόλης του Μεσολογγίου. Μια μοναδική εμπειρία για όσους  επιθυμούν να μάθουν ιστορικές και κοινωνικές λεπτομέρειες  για σημεία ενδιαφέροντος που προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Ο ιστορικός περίπατος-ξενάγηση είναι μια ευκαιρία για βόλτα κάτω από το νυχτερινό ουρανό που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές στην πόλη των Ηρώων, των ποιητών και των ψαράδων, της πολιτικής και των γραμμάτων.

Σάββατο 18 Ιουνίου

19:00 – Εργαστήριο Χαρακτικής
20:00 – Βαρκάδα και Οικοπεριήγηση στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Τοπικός Κόμβος_Local Hub μετατρέπεται ξανά σε δημιουργικό εργαστήριο και μας συστήνει στην τέχνη της χαρακτικής, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης που θα διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο. Γνωριμία με τα εργαλεία της χαρακτικής, χαρτιά και υλικά εκτύπωσης θα είναι στη διάθεσή μας έτσι ώστε να κατανοήσουμε την υπέροχη τέχνη της χαρακτικής που συνδέεται στενά με την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τον ουρανό και τα ήρεμα νερά. Η αλιευτική παράδοση των ιβαριών, η βιοποικιλότητα με την οποία έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε και ιστορίες από την πόλη που γεννήθηκε από το νερό είναι μερικά από όσα ακούμε και βλέπουμε στην παράλληλη οικοπεριήγηση.

Κυριακή 19 Ιουνίου

08:00 Πεζοπορία στο μονοπάτι του Αδάμ, μέτριας δυσκολίας.
10:00 Βόλτα στο δάσος της Χούνιστας για μικρούς και μεγάλους.
12:00 Πικ-νικ στον περίβολο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Χούνιστα

Η Κυριακή 19 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στη φύση καθώς θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι του Αδάμ που ξεκινάει από τη Χούνιστα και καταλήγει στο Κρεβατάκι, μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι πεζοπορούμε στο δασικό δρόμο. Η επιστροφή θα μας βρει στον περίβολο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Χούνιστας για πικ-νικ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Χούνιστας και το Μεσολόγγι των Ντόπιων.

20:00 Βαρκάδα και οικοπεριήγηση στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας

Το απόγευμα της Κυριακής,στις 20:00, οι βαρκάδες με το παραδοσιακό πριάρι, μας περιμένουν για να δούμε με άλλη οπτική την πόλη που κυριολεκτικά γεννήθηκε από το νερό και να μάθουμε για τη δημιουργία και τη σημαντική θέση που κατέχει η λιμνοθάλασσα στη διατήρηση της περιοχής. Το τηλεσκόπιο και τα κιάλια συμπληρώνουν την εμπειρία καθώς φέρνουν πιο κοντά μας τις αποικίες των εντυπωσιακών Αργυροπελεκάνων και τα κοπάδια των Φοινικόπτερων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η πηγή των παρθένων

«Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στην Ανδόρα

Η Weirdwave, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία «Η πηγή των παρθένων» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μια ταινία που σημάδεψε τα κινηματογραφικά πράγματα ...
Ελένη Κυριαζοπούλου

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου στην Black Duck

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Κυριαζοπούλου με τίτλο “Momentum” από τις 7 έως τις 17 του ...
Ο γλάρος και η φάλαινα

«Ο Γλάρος και η Φάλαινα» στο Εργοτάξιον

Το παιδικό διαδραστικό μιούζικαλ «Ο Γλάρος και η Φάλαινα» ανεβαίνει κάθε Κυριακή στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον  όπου μέσα από διαδραστικά τραγούδια, ...
Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Παράταση παραστάσεων για τον Παιχνιδοποιό στο Μικρό Γκλόρια

Ο «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια. Το έργο αυτό ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11817 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top