tetartopress

2022 φιλάκια από τον Θείο Σαμ


Μια τοσοδούλα επιλεκτική ανασκόπηση-ανακοπή του σωτήριου έτους 2022.

– Άλλος ένας πόλεμος ξεκίνησε 24.02.2022 μέσα στην Ευρώπη πια, μετά από σύντομο διάγγελμα του Πούτιν όπου ανακοίνωσε επίσημα και ντεκλαρέ την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

-Κάποιους μήνες αργότερα, 8.09.2022, πεθαίνει από την θλίψη της για τα όσα άσχημα τα οποία και η ίδια διαμόρφωσε με τις αποφάσεις της, η αιωνόβια-σχεδόν-Βασίλισσα Ελίζαμπεθ. Ο γιος της Τσαρλς ανέλαβε τα ηνία της βασιλικής εξουσίας έχοντας ως συμβούλους του ανάμεσα σε άλλους την γυναίκα του Καμίλα και κάποιους γκουρού μοναχούς του Αγίου Όρους-βοήθεια μας.

– Μια μέρα νωρίτερα, 7.09.2022 στην φαιδρά πορτοκαλέα, ξεκινά-παρακαλώ μην γελάσετε-η εξεταστική για τις υποκλοπές.(…το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;).

– Όλως τυχαίως και ουδόλως σκοπίμως 26.09.2022 εκλέγετε στην εξουσία μιας χώρας μέλους της Ευρωπαικής ένωσης, η ακροδεξιά Γεωργία Μελόνι, μέλος του ακροδεξιού κόμματος ”Αδέλφια της Ιταλίας”, με ποσοστό πάνω από 22 τοις εκατό. Μετά από ανάλογη νίκη στη Σουηδία, όπου στο παραπέντε δεν έγινε κόμμα εξουσίας, σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία η ακροδεξιά πραγματικά ανθεί και οδεύει προς μακροημέρευση. Η νίκη της Τζόρτζια, μας υπενθυμίζει πως η χώρα της είναι πραγματικά αντάξια ηγετών στυλ και άποψης Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ναι, η Ιταλία γέννησε, εφηύρε την περίοδο του οικονομικού Κραχ τον φασισμό και με όπλο του αυτόν ξεκίνησε με την Γερμανία τους επιθετικούς πολέμους.

– Εντελώς τυχαίο βεβαίως και στην ευρωπαϊκή χώρα που ακούει στο όνομα Ελλάς, όπου 7.10.2022 μέσα σε δικαστική αίθουσα, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, Κώστας Πλεύρης, πατέρας του σημερινού υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη Θανου Πλεύρη, χαιρετά ναζιστικά. Τυχαία επίσης γεγονότα ότι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν αποδεδειγμένες σχέσεις με την ελληνική ακροδεξιά.

– 18.02.2022 ανακαλύφθηκε ακόμη ένας μάλλον κατοικήσιμος πλανήτης με το κωδικό όνομα ”λευκός νάνος”. Το παράδοξο είναι ότι όσο η κλιματική αλλαγή καταστρέφει τον πλανήτη μας, τόσο πιο επίμονη είναι η προσπάθεια των υπευθύνων να ανακαλύψουν καινούργιους πλανήτες, ενώ κανονικά και ανθρωπιστικά θα έπρεπε να ασχολούνται με την αποτροπή της καταστροφής του κλίματος της γης μας με πράσινες πολιτικές όπως για παράδειγμα αυτή της λεγόμενης και Αποανάπτυξης.

– 1.03.2022, ο ευφυέστατος και σωματικά υγιέστατος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, (δεν κόβω και τις φλέβες μου για αυτό) αποκαλεί τους Ουκρανούς Ιρανούς, αποδεικνύοντας (γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει) για ακόμη μια φορά ότι το εικονικό βιντεογκείμ της εξωτερικής αμερικανικής πολιτικής καλά κρατεί, αφού σημαντικοί και άκρως απαραίτητοι είναι οι πόλεμοι σε οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη εκτός βεβαίως αμερικανικής ηπείρου (όπου η πώληση όπλων επιτρέπεται σε οποιοδήποτε πολίτη θελήσει να τα αποκτήσει. Υπολογίζεται ότι τα όπλα στα αμερικανικά νοικοκυριά είναι πολύ περισσότερα από τον πληθυσμό της χώρας) γιατί μονάχα έτσι πωλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως όπλα και σύγχρονο πολεμικό υλικό και έτσι επιβιώνει το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά κυρίως ο υπεραιωνόβιος θείος Σαμ.

– Επιστροφή στην Μπανανία στην οποία 20.04.2022 αυξάνεται ο κατώτατος καθαρός μισθός από 569 ευρώ, στο καθαρό εξωφρενικό ποσό των 613 ευρώ το μήνα! Αν διαιρέσουμε το καθαρό με τις είκοσι μέρες εργασίες και το ποσό αυτό με τις οκτώ ώρες εργασίας η καθαρή ωριαία αμοιβή είναι 3,83125 ευρώ, ανάγοντάς την σε ό,τι πιο βρόμικο θα μπορούσε να ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση.

– Παραμένοντας στα εν οίκω, ο μεγάλος αριστερός ηγέτης και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επανεκλέγεται 15.05.2022, πρόεδρος του Σύριζα, ενώ ο άλλος ηγέτης και νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 16.05.2022, συναντά τον σχεδόν αιωνόβιο πλανητάρχη και συνομιλούν για την κρίση στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι Αλέξης και Κυριάκος έχουν κάτι κοινό, και δεν είναι τίποτε άλλο από αποτυχημένες πρωθυπουργίες.

– Και επειδή -ευτυχώς- συνέβησαν και γεγονότα που δείχνουν στο ”βάθος του κήπου” ένα πιο φωτεινό τοπίο θα σταθώ στους θανάτους (πόσο πραγματικά παράδοξο γεγονός) τεσσάρων καλλιτεχνών (δυο εκ των οποίων το πολιτιστικό εκτόπισμα τους είχε να κάνει με παγκόσμια καριέρα και προβολή) που όμως η ζωή και το έργο τους σίγουρα περισσότερο φως πρόσφερε στην ζωή μας.
– 13.09.2022, πεθαίνει ο μεγάλος ηθοποιός, αλλά και αγωνιστής της αριστεράς Κώστας Καζάκος.
– 14.09.2022, πεθαίνει η εμβληματική Ελληνίδα ηθοποιός, σύμβολο καλλιτέχνη, Ειρήνη Παππά.
– 18.09.2022, αναχωρεί επίσης η μεγάλη κυρία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη.
– 17.05.2022, απεβίωσε στο Παρίσι, ο παγκοσμίου γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου.

– 25.04.2022 πωλείται το Twitter, στον δισεκατομμυριουχο Ελον Μασκ. Το γεγονός αυτό καθεαυτό δείχνει πια ξεκάθαρα ότι η μια και παγκόσμια διακυβέρνηση ανήκει πια για τα επόμενα χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τεχνολογία που τα αγκαλιάζει.

– 10.07.2022 η κλιματική αλλαγή στον κόσμο είναι τέτοια που η Ευρώπη βράζει, φλέγεται.
– 24.12.22, η κλιματική αλλαγή στον κόσμο παραμένει τέτοια που το κύμα ψύχους σε πολιτείες των Η.Π.Α είναι καταστροφικά πρωτόγνωρο.

Εν κατακλείδι ο πλανήτης μας καθημερινά μας προειδοποιεί. Συνεχίζει παρόλα αυτά να μας προσφέρει φαγητό και οτιδήποτε έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε. Η διανομή της τροφής όμως παραμένει να μην είναι δίκαια. Άνευ ουσιαστικού λόγου υπερπαραγωγή που οδηγεί σε μια απερίσκεπτη υπερκατανάλωση. Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η ύπαρξη του καθενός μας είναι δεμένη με ομφάλιο λώρο με την υγιή επιβίωση της μάνας γης τότε μόνον θα μπορέσουμε να ζήσουμε με σεβασμό αρμονικά όλοι μαζί.

– Το 2023 ας είναι η χρονιά όπου η μια και μοναδική ευχή μας να έχει να κάνει με την επούλωση των πληγών της πραγματικά τραυματισμένης γης μας και ας υποσχεθούμε έστω στους εαυτούς μας ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το επισυναπτόμενο μουσικό κομμάτι με τίτλο Promise, του Ben Howard ας είναι η αρχή, ώστε ακούγοντας το να οραματιστούμε έναν πραγματικά όμορφο και καθαρό πλανήτη.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών

Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών

Με κοινή ανακοίνωσή τους, 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για επικείμενη υποβάθμιση των ποταμών στο πλαίσιο έργων που ...
ΔΕΥΑΠ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΥΑΠ: Εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην Ταξιαρχών

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στην οδό Ταξιαρχών. Λόγω των εργασιών από τις 8 ...
SOS Πάπιγκο & Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Το Ζαγόρι ως Μνημείο της UNESCO & η περίπτωση του Παπίγκου

Κοινή ανακοίνωση εννέα οργανώσεων για την περίπτωση του Πάπιγκου με αφορμή την ένταξη του Ζαγορίου ως Μνημείο της UNESCO: Πριν ...
Φωτιστικά Τριών Ναυάρχων

Πάτρα: Τοποθέτηση παραδοσιακών φωτιστικών στην Τριών Ναυάρχων

Η ανάπλαση της Τριών Ναυάρχων, βασικό σκέλος στο συνολικό έργο ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κάτω Πόλης, ολοκληρώνεται. Στον συγκεκριμένο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 172 Άρθρα

«Words are all we have», είπε ο Σάμουελ Μπέκετ. Mικρός σαν ήμουν, ήθελα να πραγματοποιηθούν οι τρεις ευχές που μου αναλογούσαν. Πάντα όμως έκανα την ίδια μοναδική ευχή. Τις άλλες δύο δεν χρειάστηκε να τις σπαταλήσω. Γιατί από μικρός βρήκα τους «Αγιους Τόπους» μου. Τους τόπους εκείνους όπου η μνήμη μου, δημιουργούσε τις λέξεις και οι λέξεις αρθρώνονταν σε λόγο. Μερικές φορές είμαι τυχερός και ο Λόγος με γεμίζει με το φως του. Τότε μιά βαθιά γαλήνη και παραδοχή με κατακλύζει. [email protected]

Back to Top