Τέταρτο

513 Προβολές

2,95 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες της NASA ελεύθερες για το κοινό


Την 1η Απριλίου 2016, σε μια κοινή ανακοίνωση Ηνωμένων Πολιτειών και Ιαπωνίας, αποκαλύφθηκε πως 2.95 εκατομμύρια πλάνα του πλανήτη μας, είναι πλέον διαθέσιμα χωρίς απολύτως κανένα κόστος για κάθε χρήστη, έτοιμα για να τα κατεβάσουμε και να τα ερευνήσουμε δωρεάν.


[huge_it_gallery id=”53″]

Λήψεις από Ελληνικές περιοχές

Οι λήψεις των φωτογραφιών της γης έχουν γίνει από το ASTER (Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer), ένα ραδιόμετρο που είναι ένα Ιαπωνικό εργαλείο απεικόνισης πάνω στον Terra, τον δορυφόρο-ναυαρχίδα της NASA για την παρατήρηση της Γης, που εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1999. Από τότε έχει φωτογραφήσει περίπου το 99% της επιφάνειας του πλανήτη μας και οι εικόνες που είχε συλλέξει δεν ήταν ελεύθερες για το κοινό, μέχρι σήμερα.

Επομένως, φωτογραφίες της Γης που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και 16 χρόνια, είναι στη διάθεσή μας για να τις ανακαλύψουμε και να τις θαυμάσουμε!

 

Αυτή η φωτογραφία του Μανάους στην Βραζιλία, είναι από τις δημοφιλέστερες του ASTER.

Είναι εμφανής η 16 χιλιομέτρων γέφυρα, στο στενό του Όρεσουντ, που συνδέει το Μάλμε της Σουηδίας (δεξιά) και την Κοπενχάγη της Δανίας (αριστερά). Η γέφυρα ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το 2000. 

Το 2008 η UNESCO πρόσθεσε τη λιμνοθάλασσα της Νέας Καληδονίας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο (Alluvial Fan) στην έρημο Τακλιμακάν, στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας. 

Τραβηγμένη στις 8 Ιουνίου 2001, η φωτογραφία καλύπτει μια περιοχή 55 Χ 40 χιλιομέτρων πάνω απ’ το νοτιοδυτικό τμήμα του παγετώνα Μαλασπίνα της Αλάσκας. Ο πάγος εμφανίζεται με μπλε χρώμα και η βλάστηση με κίτρινο.

Ο Βεζούβιος (Ιταλία) παρακολουθείται διαρκώς για πιθανές ενδείξεις αναταραχής, που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια νέας έκρηξης. Η λήψη έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000.

Το Παρίσι φωτογραφημένο στις 23 Ιουλίου 2000.

Η οροσειρά Anti-Atlas στο Μαρόκο δημιουργήθηκε πριν περίπου 80 εκατομμύρια χρόνια και ήταν αποτέλεσμα σύγκρουσης των Αφρικανικών και Ευρασιακών πλακών.

 


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top