Τέταρτο

42 Προβολές

2η Πανελλαδική συνάντηση-συνέλευση για την ενέργεια 17 & 18 Οκτωβρίου 2020Μετά την 1η πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο προγραμματίζεται η 2 Πανελλαδική συνέλευση – συνάντηση για την ενέργεια στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα με στόχους τόσο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για τα ζητήματα ενέργειας, τη δικτύωση των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σε όλα τα τα ενεργειακά «μέτωπα» και στον καθορισμό κοινών δράσεων.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Ξαναπιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε, μετά την 1η πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Γενάρη 2020, στην Αθήνα. Βαδίζουμε, πλέον, για τη 2η πανελλαδική συνάντηση, στις 17-18/10/2020, πάλι στην Αθήνα.

Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τους αρχικούς μας προβληματισμούς σε ένα ουσιαστικό βήμα προς τα μπρος, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς στόχους:

στη διαμόρφωση ενός βασικού, συνεκτικού πλαισίου αναφοράς για τα ζητήματα της ενέργειας
στη μορφοποίηση της δικτύωσης των συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται σε όλα τα ενεργειακά «μέτωπα»
στην επιλογή συγκεκριμένων κοινών δράσεων, που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στις επιμέρους τοπικές δράσεις και αντιστάσεις

Η περίοδος μέχρι τον Οκτώβρη, μπορεί να καθορίσει θετικά το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης, στο βαθμό που θα αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση θεματικών συζητήσεων, στους χώρους δράσης των συλλογικοτήτων μας, σε πλήρη συγχρονισμό με τις δράσεις που προγραμματίζονται στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ας την κάνουμε υπόθεση όλων μας!

Από μέρους της πρωτοβουλίας για τη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να στηριχτούν συζητήσεις με αυτό το περιεχόμενο -τόσο στις συνελεύσεις των συλλογικοτήτων, όσο και σε δημόσιους χώρους- και να για να γίνουν κοινό κτήμα οι προβληματισμοί που θα αναπτυχθούν.

Καλούμε τις συλλογικότητες, που δραστηριοποιούνται στα διάφορα ενεργειακά «μέτωπα» να δηλώσουν τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στη νέα πρωτοβουλία, συνυπογράφοντας το κάλεσμα συμμετοχής στη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια, ενημερώνοντας στη διεύθυνση: [email protected]

Διαβάστε το κάλεσμα και τα πρώτα υλικά του διαλόγου στη διεύθυνση εδώ


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5416 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top