tetartopress

45 Δανοί στις Σταγιάτες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους


Ο αγώνας των κατοίκων των Σταγιατών για το νερό και την ελευθερία έχει γίνει γνωστός και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 45 Δανοί πολίτες στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι επισκέφτηκαν το χωριό για να ενημερωθούν για τα προβλήματά του.

Όπως αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών :

Ως τώρα έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους συλλογικότητες και άτομα και από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη, όχι μόνο διαδικτυακά αλλά και με ζωντανή επικοινωνία.

ΤηΔευτέρα 19 Σεπτέμβρη, επισκέφτηκαν το χωριό μας 45 Δανοί πολίτες στη συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας 70 και με τον μεγαλύτερο στα 93, για να γνωρίσουν το χωριό, να ενημερωθούν για τα δύο μεγάλα μας προβλήματα, το νερό και τα δύο κοινοτικά κτήρια και για τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Όπως μας είπαν, παρακολουθούν τα θέματα αυτά εδώ και δύο χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που μέσα στο φετινό μορφωτικό τους ταξίδι, συμπεριέλαβαν και τις Σταγιάτες.

Στη 5ωρη παραμονή τους, περπάτησαν ως την Κρύα Βρύση όπου έγινε συζήτηση γύρω από την ιστορική και βιολογική σχέση των κατοίκων με την πηγή. Στην πλατεία του χωριού οι ξένοι αλληλέγγυοι ενημερώθηκαν με λεπτομέρεια για το ζήτημα του νερού και το θλιβερό σφράγισμα των δύο κοινοτικών πολιτιστικών χώρων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τη λαϊκή μας συνέλευση, για το πώς οργανώνουμε και διευθύνουμε τη συζήτηση και πώς παίρνονται οι αποφάσεις. Στο θέμα του νερού μας ενημέρωσαν ότι πίνουν νερό χωρίς χλώριο ενώ για το σφράγισμα των κτηρίων εξέφρασαν έκπληξη και δυσαρέσκεια.

Τελικά αφού μας χειροκρότησαν και μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, αναχώρησαν με την ευχή να τα ξαναπούμε, δηλώνοντας πρόθυμοι για συνεχή επικοινωνία.

Αυτές κυρίως οι επισκέψεις μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Άλλωστε νοιώθουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που ταξιδεύουν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να μας δουν και να μας συμπαρασταθούν.

Για το χωριό μας είναι εξαιρετικό σημαντικό, ότι δεχόμαστε χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό όχι με την ιδιότητα του τουρίστα αλλά του συμπολίτη που θέλει την ουσιαστική επαφή μαζί μας, μέσα από την πολιτιστική μας δουλειά και τον αγώνα μας για Ελεύθερα Νερά, ελευθερία και αξιοπρέπεια.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» περιοδεύουν στην Πάτρα, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:30 και στις ...
Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης ενισχύει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του σε ειδικές ομάδες κοινού – σε ...
Έκθεση ΜΑΤ.

«Μπουσουλάω» – Ατομική έκθεση της ΜΑΤ στην Κάμιρο

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεση της ΜΑΤ που θα διαρκέσει ...
«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

«Κομμάτια μου που να σας βρω» στο Πάνθεον στην Πάτρα

Η παράσταση  «Κομμάτια μου που να σας βρω» ανεβαίνει από τη Θεατρική ομάδα «από Κοινού» της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top