Τέταρτο

4ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τα τελευταία 80 χρόνια μαθητικούς διαγωνισμούς οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες που διακρίνονται στα Μαθηματικά του Γυμνασίου και του Λυκείου ή που βλέπουν τα Μαθηματικά σαν παιχνίδι (διαγωνισμός Δημοτικού) με στόχο να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά την μαθηματική σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Το 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε τον «Πυθαγόρα», έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου. Κεντρικός στόχος αυτού του νέου διαγωνισμού είναι αφενός να αναπτύξουν τα παιδιά την κριτική τους ικανότητα και σκέψη κι αφετέρου να αναγνωρίσουν την σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν για τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι συνδρομητές στην νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο Πυθαγόρας και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο 4ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων «Πυθαγόρας » θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 διαδικτυακά. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθήτριες και μαθητές από την Β′ Δημοτικού μέχρι και την Γ′ Γυμνασίου. Προϋπόθεση για την συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές στο περιοδικό Πυθαγόρας μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2022.

Όσοι μαθητές και όσες μαθήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας » θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Παραρτήματος Αχαΐας της ΕΜΕ μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2022 στο e-mail: [email protected].


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top