tetartopress

70 + 1 χρόνια ΕΕΤΕ, Έκθεση Εικαστικών Τεχνών


O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών τεχνών Ελλάδος, διοργανώνει Έκθεση Εικαστικών Τεχνών δημιουργών από τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα) από 23 Μάρτη – 26 Απρίλη 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7:30μμ με την συμμετοχή του κουαρτέτου του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 78 μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, οι οποίοι ζουν ή εργάζονται στους νομούς Αχαΐας, Αιατωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας και πραγματοποιείται με αφορμή τα «70 +1 χρόνια ΕΕΤΕ».

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του έργου του καλλιτεχνικού δυναμικού που ζει ή εργάζεται στη Δυτική Ελλάδα και παράλληλα η οργάνωση των μελών του ΕΕΤΕ στην περιφέρεια, που θα δώσει ζωή και δύναμη στους αγώνες των εικαστικών για την προώθηση των σκοπών του:

– Την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών και η ενίσχυση της κοινωνικής λειτουργίας της τέχνης, τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης, την προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
– Τη στήριξη των εικαστικών καλλιτεχνών με την εξασφάλιση των προϋποθέσεων να πραγματοποιούν το έργο τους.
– Τη συμβολή προς την Πολιτεία για τη διαμόρφωση πολιτιστικής της πολιτικής.

Όπως αναφέρει και η προκήρυξη της έκθεσης «η καπιταλιστική κρίση έχει επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων. Η εξουσία παίρνει πίσω από τους εργαζόμενους αλλά και από τους καλλιτέχνες, ότι κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα. Η Τέχνη ολοένα και περισσότερο εμπορευματοποιείται, περιορίζεται ο κοινωνικός της ρόλος. Έχουμε σχεδόν πάντα απέναντί μας όλα τα χρόνια ένα εχθρικό κράτος, που αντιμετωπίζει την τέχνη ως εμπόρευμα και τους καλλιτέχνες ως αναλώσιμους διασκεδαστές. Σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε να πάρουμε θέση στις εξελίξεις και στη βαρβαρότητα που ζει ο λαός κι ο τόπος, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώνονται επίσης παράλληλες εκδηλώσεις.

23 Μαρτίου έως 24 Απριλίου
Πρόγραμμα προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ για την τέχνη.

3 Απρίλιου / Κυριακή από 10:πμ – 18:00μμ
Ημερίδα: Εικαστικές Τέχνες και δημόσιος Χώρος.

16 &17 Απριλίου / Σάββατο & Κυριακή από 10:00πμ – 18:00μμ
Διημερίδα: Εικαστικές Τέχνες και εκπαίδευση
Συνδιοργάνωση με την Ένωση Καθηγητών Εικαστικών Μαθημάτων

Η έκθεση λειτουργεί θα Δευτέρα έως Σάββατο 9:00πμ – 1:00μμ & 5:00μμ – 9:00μμ. & Κυριακή: 10:00πμ – 2:00μμ.

Η είσοδος στην έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

afisa_ETEE_patra 35x50

Το ΕΕΤΕ για την έκθεση αυτή απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη που ζουν ή εργάζονται στους νομούς Αχαΐας, Αιατωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας, χωρίς αποκλεισμούς. Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη του ΕΕΤΕ:

Ανδρουτσάκης Στάθης, Αργυράτος Ευθύμιος, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βάος Αντώνης, Βασιλόπουλος Χαράλαμπος, Βούρτσης Δημήτριος, Γερολυμάτος Διονύσης, Γερούκη Αγγελική, Γεωργοπούλου Ελένη,Γιαννόπουλος Χριστόφορος, Γιαννούλη Χαρά, Γλένης Κώστας, Γούναρη Ελένη, Γώγου Ελένη, Δημητροπούλου Παναγιώτα, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζαβέρδα Ελένη, Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, Θειακός Λεό, Θεμιστοκλέους Ελοϊζος, Θεοφανίδου-Τουλιάτου Κερασία, Θεριανός Σωτήρης, Κακουλίδη Ρούθ, Καλατζής Νικόλαος, Καλογηράτος Γεράσιμος, Καπατσούλια Ναταλία, Καραλή Βασιλική, Κατηφόρη Ελένη, Κονταξή Αντωνία, Κόρμπης Αλέξιος, Κοτρώτσος Ευάγγελος, Κουτσοσπύρου Μαρίνα, Κωνσταντίνου Πένυ, Λάμπρου Αστέριος, Λιμάρ Ελένη, Λόη Αγγελική, Λουκόπουλος Βασίλειος, Λυμπεράτος Ανδρέας, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μαρούδας Δημοσθένης, Μίχος Νικόλαος, Μπακατσέλος Αλέξανδρος, Μπακιρτζή Σοφία, Μπάρλος Χρήστος, Μπράττη Ειρήνη, Νεοφώτιστος Αθανάσιος, Νικολάου Παναγιώτα, Νικολοπούλου-Μαρινάκη Ελένη, Ντάτσικα Γιώτα, Ξενάκη Θάλεια, Όιμπακ Γιώργος, Παππάς Χρήστος, Παράσχη Γεωργία, Παύλου Δήμητρα, Πήττα Άννα, Πρέσσας Νικόλαος, Ραντόγιεβιτς Γκορντάνα, Ρεπάνης Ιωάννης, Ρόμπολας Ευάγγελος, Σαϊτη Χαρά, Σιδέρης Αθανάσιος, Σταθόπουλος Παναγιώτης, Στέμπαρι Ρόλαντ, Στεφανοπούλου Κωνσταντίνα, Συμβουλίδου Μίκα, Τομαρά Ανθή, Τσελεκίδη Βερονίκη Ελευθερία, Τσολάκος Διονύσιος, Τσολάκος Ιωάννης, Φερεντίνος Παναγιώτης, Φίλιου Ιωάννα, Φιλιππούση Βιργινία, Φραγκιά Γεωργία, Φωτοπούλου Μαρία, Χονδράλη Μαρία, Χουρμούζη Ελένη, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...
"Έρωτας Big Bang" στις Γραμμές Τέχνης

“Έρωτας Big Bang” στις Γραμμές Τέχνης στην Πάτρα

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 21:00, η Μαρίνα Βολουδάκη, συνοδεία Σπύρου Λευκοφρύδη, επιστρέφει στο Θέατρο Γραμμές Τέχνης ...
Κοινοί Θνητοί

Κοινοί Θνητοί live 2024 στην Τεχνόπολη

Οι Κοινοί Θνητοί επιστρέφουν στην Τεχνόπολη, έχοντας αυτή τη φορά ως μοναδικό τους όπλο την αλήθεια και την πένα τους ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13868 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top