Τέταρτο

77 χρόνια από την απελευθέρωση της Πάτρας – Ξεναγήσεις στο ιστορικό καταφύγιο κάτω από τα Υψηλά Αλώνια


Η Πάτρα τιμά και γιορτάζει τα 77 χρόνια απελευθέρωσης της από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και οι πολίτες συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος, θέλοντας να διατηρήσουν άσβεστες τις μνήμες τους .

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου κάτω από τα  Υψηλά Αλώνια αποτελεί και φέτος ένα από τα σημεία αναφοράς των δράσεων  με το κοινό να «ανταμώνει» με την ιστορία της πόλης  στα χρόνια της κατοχής, της αντίστασης και την απελευθέρωση, μέσα από την έκθεση του Ιστορικού και Αρχειακού Υλικού και τα έργα της «Εικαστικής Διαδρομής». Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ξεναγήσεις σχολείων, σωματείων και συλλόγων.

Ο χώρος του ιστορικού καταφυγίου είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 18.00 έως τις 20.00 και κάθε Κυριακή από τις 11.00 έως τις 12.00. Το Καταφύγιο θα μείνει ανοιχτό όλο τον Οκτώβρη και θα γίνονται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία μετά από συνεννόηση. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-624-088 και 2610-390-937). 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8018 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top