tetartopress

8 στους 10 πολίτες λένε ΟΧΙ στην παραγωγή γούνας και στην επιδότηση της γουνοποιίας αλλά η κυβέρνηση λέει ΝΑΙ

mink


Σε κοινή ανακοίνωσή τους οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επίσημη αδειοδότηση που αναμένεται να δοθεί στο Κέντρο Γούνας ως Εκθεσιακό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «αντί να γίνεται προετοιμασία και στρατηγικός σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πέρασμα στη σταδιακή κατάργηση γούνας και στη Ελλάδα, ώστε και οι εργαζόμενοι του κλάδου να μη βρεθούν άνεργοι εν μία νυκτί, η κυβέρνηση κάνει ακατανόητα βήματα προς τα πίσω, υποστηρίζοντας παραγωγικές δραστηριότητες και πρακτικές που προϋποθέτουν το βίαιο θάνατο εκατομμυρίων ζώων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τελικά η Ελλάδα αρνείται την Πρόοδο;

Τελικά βαδίζουμε προς τα πίσω; Τελικά η ελληνική Κυβέρνηση αρνείται την πρόοδο στην κοινωνία μας, παραβλέποντας την πραγματικότητα;

Είναι δύσκολο να καταλάβει ένας νοήμων πολίτης αυτής της χώρας, που βεβαίως δεν επωφελείται από τα συμφέροντα του κλάδου, πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύουν τη φυσική γούνα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση δίνει άδεια στο εκθετήριο γούνας.

Όπως ενημερωθήκαμε αναμένεται η επίσημη άδεια του Κέντρου Γούνας ως Εκθεσιακό.

Εκ των πραγμάτων πρόκειται για ένα κλάδο που παρά τις επιδοτήσεις δείχνει όλο και να φθίνει περισσότερο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Και αντί να γίνεται προετοιμασία και στρατηγικός σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πέρασμα στη σταδιακή κατάργηση γούνας και στη χώρα, ώστε και οι εργαζόμενοι του κλάδου να μη βρεθούν άνεργοι εν μία νυκτί  -εφόσον είναι μόνο θέμα χρόνου η αποδοχή του- η κυβέρνηση κάνει ακατανόητα βήματα προς τα πίσω, υποστηρίζοντας παραγωγικές δραστηριότητες και πρακτικές που προϋποθέτουν το βίαιο θάνατο εκατομμυρίων ζώων.

Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι ακριβώς επειδή τέτοιες παραγωγικές δραστηριότητες αντιτίθενται σε θεμελιώδεις κανόνες ηθικής, ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας μας χαρακτηρίζει τη βιομηχανία γούνας ως ηθικά κατακριτέα. Παραθέτουμε δημοσκόπηση που αν μη τι άλλο τα αποτελέσματά του είναι φωνή διαμαρτυρίας .

Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί πρόοδο και δικαιοσύνη για κάθε μορφή ύπαρξης και σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι ακριβώς η φωνή που ακούγεται ανά τον κόσμο, που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στη διαμόρφωση της νομοθεσίας τόσων Ευρωπαϊκών κρατών, ενώ στη χώρα μας επιλέγεται η κοντόφθαλμη αντιμετώπιση και ο στρουθοκαμηλισμός, ντροπιάζοντας την Ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

Τέλος σας παραπέμπουμε στην επώνυμη μεγάλη μελέτη “Poison in Furs”η οποία εκδόθηκε από την EcoAid από τον επιστήμονα Χημικό μηχανικό Manfred Krautter για λογαριασμό της διεθνούς οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων “FOUR PAWS”, αναφορικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος, σε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε την ευθύνη που έχετε και έχουμε όλοι απέναντι σ’ αυτό.

Είναι πραγματικά λυπηρό, να αισθανόμαστε όλο και περισσότερο σε κάθε βήμα τελευταία  πως υπάρχει ένας επικίνδυνος αποπροσανατολισμός της ελληνικής κυβέρνησης, αμετροέπεια και σύγχυση όσον αφορά την προστασία των ζώων .

Το τελευταίο  ηθικό ατόπημα της Ελληνικής Βουλής που αρνήθηκε αυτό που αποτελεί το αυτονόητο για κάθε πολιτισμένο κράτος , την προστασία τους από την βαναυσότητα και την βία, δεν αφήνει περιθώρια για τις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης, που κινείται στα χνάρια των προηγούμενων παρά τις προγραμματικές της διακηρύξεις στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, Ethos & Empathy, Dreamdancers, Ομάδα Ελληνικής Μόδας – Antifur, Δράση για την Άγρια Ζωή, Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής & Σαρωνικού


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13475 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top