Τέταρτο

9 ημέρες για… Χριστούγεννα

ngspc_0084


Χριστούγεννα, η πιο όμορφη, ρομαντική, γεμάτη χρώματα αλλά και μελαγχολική γιορτή του χρόνου. Αναλογίζομαι πώς ο καθένας μας βιώνει τη γέννηση του Χριστού τόσο σε διάφορα μέρη του κόσμου, σε διάφορες κοινωνικές τάξεις, όσες ακόμη υπάρχουν, αλλά και σε διάφορες ηλικίες. Εμείς, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουμε απομυθοποιήσει αυτή την ημέρα και σκέφτομαι τελικά, είναι καλό αυτό ή όχι; Θα προσπαθήσω μέσα από λίγες γραμμές να σας πείσω να αφήσουμε για μία ημέρα τους εαυτούς μας και τις σκέψεις μας να ξεφύγουν από την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που εμείς ή οι συνθήκες μας ανάγκασαν να φτιάξουμε…

Ίσως αυτό μας χαρίσει λίγες στιγμές ξενοιασιάς στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ίσως η μαγεία που πάντα υπάρχει, αλλά έχουμε επιλέξει να μην βλέπουμε, γαληνέψει λίγο τις ψυχές μας, ίσως να επιβάλλεται για λίγες ώρες να μπούμε στον κόσμο των μικρών.

Ένας κόσμος με όμορφα χρώματα και γιορτινή διάθεση, ένας πλανήτης που αναμένει την άφιξη του Άγιου Βασίλη να μοιράσει δώρα όχι υλικά αλλά αγάπης και ευτυχίας, δώρα με σημαντικές αξίες που αντικατοπτρίζουν ξεχασμένες έννοιες της σημερινής εποχής. Αγάπη, συμπόνοια, εμπιστοσύνη, ήθος, ειλικρίνεια… Άραγε εμείς οι τάχα μεγάλοι θυμόμαστε τι σημαίνουν όλα αυτά; Ή μήπως μέσα στους ρυθμούς της έντονης και αγχώδους καθημερινότητας τα αφήσαμε πέρα; Ας γίνουμε μάρτυρες της χαράς ενός μικρού που με καμάρι στολίζει το χριστουγεννιάτικο δένδρο και χαμογελάει, ας γευτούμε την αγωνία του όταν ξυπνάει πρωί Χριστουγέννων και τρέχει να δει κάτω από το δένδρο αν ήρθε ο Άγιος Βασίλης και αν γέμισαν οι μπότες του με γλυκά και εδέσματα, ας αναλογιστούμε πως και εμείς πριν κάποια χρόνια ήμασταν στην ίδια θέση και είχαμε τα ίδια συναισθήματα.

Αξίζει για μία ημέρα να γίνουμε πάλι παιδιά; Φυσικά και ναι! Κάντε μου μια μικρή χάρη, αναλογιστείτε πόση δυστυχία και πόσες δυσκολίες υπάρχουν γύρω μας και ελάτε με μικρές κινήσεις ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μαγεία σε έναν κόσμο, που περισσότερο από ποτέ το έχει ανάγκη.

Αυτή τη φορά αφήστε τα παιδιά να μας δείξουν το δρόμο!


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 35 Άρθρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα. Η μεγάλη της αγάπη για την φαρμακευτική την έφερε στην Πάτρα στην οποία ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός. Παθιάζεται με το επάγγελμα της, το διάβασμα και την μουσική. Η αποτύπωση λέξεων σε χαρτί, είναι για την ίδια έκφραση συναισθημάτων και δημιουργικότητα. Λίγο ανατρεπτική σε οτιδήποτε θεωρεί στάσιμο και αρκετά «εναλλακτική» σε ιδέες, απόψεις, αντιλήψεις. Αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά του φαρμακευτικού χώρου και από το 2012 και για το Τέταρτο, σε μία γωνιά που μέσα από τα διάφορα χιουμοριστικά κειμενάκια ελπίζει να ανακαλύψετε την επιστημονικότητα και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις στην υγεία μας. ([email protected])

 

Back to Top