Τέταρτο

99 πυροβολημένα ζώα περιέθαλψε η ΑΝΙΜΑ μέσα στο 2021


Μια αρνητική καταμέτρηση για τη χρονιά που πέρασε, ήταν τα 99 πυροβολημένα ζώα που εισήχθησαν στην ΑΝΙΜΑ για να τα περιθάλψει. Δυστυχώς το είδος των πουλιών καταδεικνύει πως πυροβολούνται απλώς ως στόχοι. Η  ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής είναι σωματείο και ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων στην Ελλάδα, καθώς και από κτηνιάτρους, βιολόγους, δασολόγους και φίλους της φύσης και της άγριας ζωής. Κύρια δραστηριότητα  της ΑΝΙΜΑ είναι η περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.

Όπως αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Με μια γρήγορη καταμέτρηση στις εισαγωγές του 2021 της ΑΝΙΜΑ, 99 είναι τα πυροβολημένα ζώα της χρονιάς που πέρασε.

Συγκεκριμένα: Γερακίνες 43, Χειμωνόκιρκοι 2, Πετρίτες 4, Ασημόγλαροι 12, Αλεπούδες 2, Ξεφτέρια 9, Βαλτόμπουφοι 2, Κουρούνες 3, Φλαμίνγκο 2, Βραχοκιρκίνεζα 2, Λευκοτσικνιάς, Χουχουριστής, Καρακάξα, Μπούφοι 3, Σφηκιάρηδες 2, Μαυροπετρίτες 3, Πρασινοκέφαλη, Σταχτοτσικνιάς 3, Τσαρτσάρα, Νανόμπουφοι 2.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι κάθε χρόνο τα πυροβολημένα παραμένουν σταθερά ως απόλυτος αριθμός (πέρσι ήταν 100), άσχετα με το σύνολο των εισαγωγών, που αυξάνεται ή μειώνεται. Όσο και αν είναι μικρό το ποσοστό επί του συνόλου των εισαγωγών, είναι πολύ θλιβερό το ότι ακόμη πυροβολούνται βαλτόμπουφοι, φλαμίνγκο, μαυροπετρίτες, χειμωνόκιρκοι, λευκοτσικνιάδες. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα πουλιά δεν πυροβολήθηκαν από κάποιον που υπεράσπιζε τις κότες του, πχ, από μια πεινασμένη γερακίνα ή μπούφο. Πυροβολήθηκαν από ανθρώπους που είχαν βγει για κυνήγι γενικώς, έχοντας ή μη έχοντας άδεια θήρας. Και απλώς δοκιμάστηκε πάνω τους η ικανότητα στο σημάδι (οι ταμπέλες δεν ικανοποιούν πάντα αυτή την ανάγκη).

Να πούμε εδώ ότι η ΑΝΙΜΑ καταχωρεί ως πυροβολημένα αυστηρά όσα ζώα φέρουν σκάγια, κάτι που διαπιστώνεται με ακτινογραφία. Ίσως έτσι να μην καταγράφονται ως τέτοια μερικά περιστατικά όπου τα σκάγια πέρασαν και έφυγαν διαμπερώς, αλλά πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος τεκμηρίωσης, κι εμείς έχουμε επιλέξει αυτόν . Οι περήφανες γερακίνες είχαν πάλι την τιμητική τους, στην πρώτη θέση…


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10161 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top