Τέταρτο

Στην άμμο

beach-1413482_1280-(1)


Ήταν περασμένα μεσάνυχτα. Αγαπημένη συνήθειά του, ήταν να βαδίζει κατά μήκος της ακρογιαλιάς, λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα απ΄την μονοκατοικία που διέμενε. Δεν τον ενδιέφερε αν είχε καλό ή κακό καιρό, αν ήταν χειμώνας ή καλοκαίρι.

Την ησυχία του τοπίου, συντρόφευαν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί που τον διακατείχαν λόγω της καθημερινότητας. Ως άνεργος, γνώριζε πολύ καλά ότι το αύριο ήταν μια περιπέτεια, ενώ το χθες μια σκληρή μάχη με την πραγματικότητα. Ακόμα χειρότερα όμως, ήταν η αβεβαιότητα του παρόντος.

Αδυσώπητος είναι ο χρόνος, όταν στέκεται απέναντι στις προθέσεις και τις διαθέσεις ενός ανθρώπου. Και εκείνος ένιωθε να βουλιάζει στην άμμο, όπως τα όνειρα που δεν εκπληρώνονται. Ήλπιζε μονάχα στη λάμψη της ελπίδας, που διασχίζει μεμιάς το νου, αλλά γρήγορα γίνεται απατηλή επιθυμία.

Ούτε το φεγγάρι δεν χωρούσε τα συναισθήματα του εκείνο το βράδυ κρεμασμένο όπως ήταν στον ουράνιο θόλο. Γύρευε έναν κόσμο άγνωστο να ξεφύγει και να ξαπλώσει στις διαστάσεις του. Να κλείσει τα μάτια, και να ονειρευτεί την ομορφότερη μέρα που θα ξημερώσει.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Γιολάντα

Γιολάντα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 44 Άρθρα

Γεννήθηκα το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και μένω. Απ’ τα εφηβικά μου χρόνια ολοένα αύξανα την αγορά τετραδίου και πένας για να γράφω μικρά και μεγάλα κείμενα. Πλέον σιγά σιγά ανακάλυψα και την χρήση του πληκτρολογίου για τον σκοπό αυτό. Απ’ το 2013 έως τώρα έχουν εκδοθεί βιβλία μου τόσο σε έντυπη όσο και σε μορφή free ebook. (Η τεχνολογία που λέγαμε!) Επίσης έχω συμμετάσχει και σε συλλογές, με ομαδικό έργο. Καλή σας ανάγνωση! http://nicosvardakas.blogspot.gr

 

Back to Top