tetartopress

Αχαΐα: Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 16 Ιουνίου συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στις 16 Ιουνίου. Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ έχει ως εξής:


Advertisement

Τις τελευταίες εβδομάδες τα ΜΜΕ συστηματικά πλέκουν το εγκώμιο της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας, φτάνοντας σε σημείο αντιστροφής της πραγματικότητας.

Αποκρύπτουν συνειδητά τη συμμόρφωση και πειθαρχία του λαού στα περιοριστικά μέτρα. Ξεχνούν την προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι υγειονομικοί για να καταστήσουν αξιόμαχο το δημόσιο σύστημα υγείας που αποδείχτηκε το μοναδικό αποκούμπι της κοινωνίας την ώρα της κρίσης.


Advertisement

Καμιά αναφορά για το τι (δεν) έκανε η κυβέρνηση για να θωρακίσει ουσιαστικά το ΕΣΥ.  Τελευταίοι στην πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της επιδημίας και στη διενέργεια τεστ. Απροκάλυπτη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Ελάχιστες, σε σχέση με τα τεράστια κενά, προσλήψεις συμβασιούχων. Απαξίωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό και ενισχυτικό ρόλο. Αύξηση των ΜΕΘ στα χαρτιά, μόνο από δωρεές, χωρίς στελέχωση με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό. Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη για τους «ήρωες», χωρίς καμιά ουσιαστική αναγνώριση και ενίσχυση του έργου μας.

Καμιά αναφορά για το τι (δεν) κάνει για να αξιοποιήσει τον πολύτιμο χρόνο που κέρδισε ενόψει του νέου αναμενόμενου επιδημικού κύματος από φθινόπωρο.


Advertisement

Η «επανεκκίνηση» της οικονομίας και του τουρισμού γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και με δεδομένο το ρίσκο μιας υγειονομικής κρίσης, τη στιγμή που τα περισσότερα νησιά δεν έχουν ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας λόγω της χρόνιας απαξίωσης. Όπως είπε ο κος Κοντοζαμάνης «κενά υπήρχαν και θα υπάρχουν». Πρέπει να προσαρμοστούμε δηλαδή στις χαμηλές απαιτήσεις και να μην αναζητήσουμε ούτε ευθύνες ούτε ενόχους .

Η επανέναρξη της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων αναδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την απουσία στοιχειώδους σχεδίου για τη διαχείριση και αντιμετώπιση ασθενών με χρόνια νοσήματα, που αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους εν μέσω της επιδημίας. Τώρα είτε συνειδητά ωθούνται προς τον ιδιωτικό τομέα με το απαραίτητο αντίτιμο είτε περιμένουν για μήνες σε λίστες αναμονής.


Advertisement

Το κλίμα θριαμβολογίας και επανάπαυσης που συνειδητά καλλιεργείται δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Ο ίδιος ο ΠΟΥ συστήνει «καμία χαλάρωση και προετοιμασία για ένα μεγαλύτερο κύμα από φθινόπωρο«. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι θα έπρεπε να κινείται η κυβέρνηση και το Υπουργείο. Πρέπει επιτέλους να υλοποιήσει τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών και να εγκαταλείψει τα καταστροφικά σχέδια για ΣΔΙΤ.

Διενέργεια υποχρεωτικών τεστ σε όλους  τους εισερχόμενους ταξιδιώτες με ευθύνη του κράτους – Έκτακτη ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στις νησιωτικές περιοχές(νοσοκομεία-ΚΥ-ΕΚΑΒ).


Advertisement

Εξασφάλιση επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς – Ένταξη στα ΒΑΕ και επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα προμνημονιακά επίπεδα.

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για κάλυψη των λειτουργικών και οργανικών κενών – Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των συμβασιούχων με ταυτόχρονη μαζική προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

Αύξηση των κλινών ΜΕΘ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό – Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κ.Υ-ΤΟΜΥ) ώστε να εξασφαλιστεί πλήρης κάλυψη του πληθυσμού.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 16/06


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ – Ευφορικό και μελαγχολικό, λυρικό και παραληρηματικό, πληθωρικό κι ανοικονόμητο

«Καλοκαίρι» (Leto). Σκηνοθεσία: Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ηθοποιοί:Teo Yoo, Irina Starshenbaum, Roman Bilyk. Ρωσία, 2018. (Διαθέσιμο στο cinobo). «Είσαι σκουπίδι/... Όταν μου ...
Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: Πρόσκληση συμμετοχής σε έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ

Για μια ακόμη χρονιά η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης, να πάρουν μέρος στην έκθεση ...
«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

«Εγώ, Καπετάνιος» από 14 Μαρτίου στους κινηματογράφους

H Weirdwave, από τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τη νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε «Εγώ, Καπετάνιος». Η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ ...
«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» - Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

«Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις» – Διαδικτυακή προβολή από το Ινστιτούτου Θερβάντες

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA), επέλεξαν να προβάλουν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top