Τέταρτο
2146 Προβολές

Αεροφωτογραφίες της Πάτρας σε δημοσίευμα του 1935

patra-1935

Advertisement


Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ακρόπολη» φιγουράριζε η Πάτρα του 1935 με δύο αεροφωτογραφίες που όπως αναφέρει η λεζάντα έγιναν με αφορμή την κλήρωση του λαχείου που έγινε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα στις 21 Μαΐου του 1935.

Ολόκληρη η λεζάντα:

«Όπως είνε γνωστόν εις τους αναγνώστας μας, το αεροπλάνον της «Ακροπόλεως» επ’ ευκαιρία της προχθεσινής κληρώσεως του α’ χωριστού δια τας επαρχίας λαχείου έκαμε θεαματικωτάτας πτήσεις άνωθι της Πελοποννησιακής πρωτευούσης, ενώ διεξήγετο η εκκύβευσις των λαχνών εις το Δημοτικόν της Θέατρον.

Advertisement

Ο επιβαίνων του αεροπλάνου μας φωτορεπόρτερ έλαβεν επ’ ευκαιρία χαρακτηριστικάς φωτογραφίας της γραφικής πόλεως.

Αριστερά μια γενική άποψις των Πατρών. Εις το βάθος η προκυμαία, όπου διακρίνεται το ελλιμενισμένον εις Πάτρας Ιταλικόν υπερωκεάνειον «Κόντε Γκράντε» και ο κυματοθραύστης έως του προσφυγικού συνοικισμού.

Δεξιά το κεντρικώτερον τμήμα της πόλεως, η πλατεία Γεωργίου Α’ με τα περίφημα «συντριβάνια» της. Παρά την πλατείαν διακρίνεται η στέγη του Δημοτικού Θεάτρου όπου έγινεν η τόσον ζωηράς εντυπώσεις προκαλέσασα εν Πάτραις κλήρωσις του Α΄χωριστού δια τας επαρχίας λαχείου.»

patra-1935-2


patra-1935-1

πηγή φωτογραφίας: ola-ta-kala.blogspot.gr

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6450 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top