Τέταρτο
254 Προβολές

Αφροδίτη Κατσαδούρη «Ανθρωπίνα»


Advertisement


Η «Ανθρωπίνα» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της Αφροδίτης Κατσαδούρη που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και βρίσκεται προς διάθεση στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Πάτρας. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει επίσημα και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε μικρούς και ανεξάρτητους χώρους ανά την Ελλάδα.

Το ποιητικό σύμπαν της Αφροδίτης Κατσαδούρη αφορμάται από το πολυερεθισματικό αστικό περιβάλλον και αποπνέει -σχεδόν σε κάθε ανάγνωση- τη μητροπολιτική αίσθηση της περιπλάνησης.

Advertisement

Παρά το μεγάλωμα στο χωριό, το τοπίο της πρωτεύουσας βρίσκεται στο επίκεντρο των ποιημάτων της και παρότι σε μια πρώτη ματιά η καθημερινότητα παρουσιάζεται αγανακτισμένη, στο τέλος διαχέεται μια χαρμολύπη για εκείνους που επιμένουν να βρίσκουν την ομορφιά στα αστικά «χαλάσματα».

Την «Ανθρωπίνα» θα τη βρείτε στην Πάτρα στο Amima Libri, στο Nouveau, στο Πίξελ Books, ενώ μετά τις διακοπές θα υπάρχει και σε ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους.

Στην Αθήνα θα τη βρείτε στον Αλφειός, στον Μικρό Ναυτίλο, στην Locomotiva, στις Εκδόσεις των Συναδέλφων, στον Μωβ Σκίουρος, στον Ελεύθερο Τύπο, στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, στο Ιδιώνυμο και σύντομα και σε άλλους χώρους. Στην Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες στις Ακυβέρνητες Πολιτείες… και έπεται συνέχεια.

 

«Ανθρωπίνα» | Αφροδίτη Κατσαδούρη | Σελίδες 32 | Έτος έκδοσης 2020 | Εκδόσεις Αμείλιχος

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6445 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top