«Αγγίζω και ανακαλύπτω την αρχαία Μακεδονία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ένα νέο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την οπτική αναπηρία, το οποίο απευθύνεται σε σχολικά τμήματα με βλέποντες και μη βλέποντες μαθητές/-τριες. Περιλαμβάνει μία απτική διαδρομή σε εννέα επιλεγμένα εκθέματα ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Μέσα από αυτή τη διαδρομή (και το αφήγημα που τη συνοδεύει) τα παιδιά γνωρίζουν ενδιαφέρουσες όψεις της καθημερινής ζωής στην αρχαία Θεσσαλονίκη. Σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα μπορεί να πλαισιωθεί από περισσότερες βιωματικές δράσεις.
Για την αξιοποίηση/εμπέδωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων μετά την επίσκεψη στο Μουσείο, διατίθεται για δανεισμό μία μουσειοσκευή, η οποία αποτελείται από ακριβή αντίγραφα (υπό κλίμακα) των εννέα εκθεμάτων της απτικής διαδρομής.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στο πλαίσιο της δράσης «Πρόσβαση στον πολιτισμό για όλους/ες» της ΔΑΜΕΕΠ/ΤΕΠΕ του ΥΠΠΟΑ.
Πληροφορίες
Για τμήματα δημοτικών σχολείων και γυμνασίων τυπικής εκπαίδευσης στα οποία φοιτά ένα ή και περισσότερα παιδιά με αναπηρία όρασης
Διάρκεια: 2-28 Φεβρουαρίου
Ημερομηνίες διεξαγωγής και διάρκεια σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
Κρατήσεις εκτός πλατφόρμας, με αποστολή μηνύματος στο: [email protected] (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Είσοδος ελεύθερη.