tetartopress

Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών 2024

Ποταμοσφυριχτής

Ποταμοσφυριχτής


Όπως κάθε Άνοιξη, εκατοντάδες παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα θα γιορτάσουν την ανοιξιάτικη μετανάστευση με ένα συναρπαστικό διήμερο Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών που διοργανώνεται από την  Ελληνική Ορνιθολογική  Εταιρεία.

Στις 12-13 Απριλίου ξεκινά ο 17ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών και στις 14 Απριλίου ο  19ος  Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας.

Όσοι/ες δεν καταφέρουν να λάβουν μέρος στους τοπικούς αγώνες, μπορούν να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού στον νομό της κατοικίας τους, λαμβάνοντας μέρος στον 6ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών.

Τι θα γίνει στους αγώνες

 

Όπως κάθε χρονιά, οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν λόφους, βουνά και κάθε λογής βιότοπους παρατηρώντας και καταγράφοντας τους φτερωτούς “συμπολίτες” μας.

Νικήτριες ομάδες θα ανακηρυχθούν αυτές που θα καταγράψουν τα περισσότερα είδη, ενώ θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα παρατηρήσουν τα σπανιότερα είδη πουλιών.

Στόχος και φέτος είναι να σταλεί πανελλαδικά το μήνυμα του κοινού αγώνα για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων που έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους, για ασφαλή μεταναστευτικά περάσματα και βέβαια… να το διασκεδάσουμε,

 

17ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

 

Ο Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών, που υλοποιείται για 17η χρονιά, θα είναι 24ωρος και θα διεξαχθεί εντός της Αττικής από την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, με ώρα έναρξης στις 19:00, έως το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 με ώρα λήξης στις 19:00 (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ). Η τελετή λήξης του αγώνα θα λάβει χώρα στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Α. Τρίτσης” (είσοδος Α: Μουστακλή – δίπλα από το κεντρικό κτίριο των γραφείων του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου).

 

19ος  Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας

 

Ο Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας θα υλοποιηθεί για 19η φορά. Τα όρια της περιοχής διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Θα είναι 24ωρος και θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 13 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:30. Μπορείτε να δείτε τον κανονισμό διεξαγωγής του αγώνα εδώ. Η τελετή λήξης του αγώνα θα λάβει χώρα σε μέρος που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

 6ος Πανελλαδικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

 

Ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών είναι εκτός συναγωνισμού και περιλαμβάνει τους νομούς στη χώρα πανελλαδικά. Έστω και για λίγες ώρες, μπορεί κανείς να καταγράψει τα πουλιά της περιοχής του, είτε μόνος, είτε με την παρέα του (βρείτε το έντυπο καταγραφής του αγώνα εδώ και τον κανονισμό διεξαγωγής εδώ). Τα είδη πουλιών που θα παρατηρηθούν, θα προσμετρηθούν στον συνολικό κατάλογο των Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών του 2023.

 

Πληροφορίες

 

Για περισσότερες πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής δείτε εδώ.

Τα φετινά σήματα των Αγώνων κοσμεί ο Ποταμοσφυριχτής, ένα μεταναστευτικό παρυδάτιο πουλί που απειλείται από την απώλεια των βιοτόπων του και την καταπάτηση της παραλιακής ζώνης.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Αδέσποτα Κορμιά» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τα «Αδέσποτα Κορμιά», το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις ...
«Η αρπαγή» - Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» – Η επιθυμία της μητρότητας ως επιταγή της κανονικότητας στη μοναξιά των κοινωνιών μας

«Η αρπαγή» (Le ravissement). (μετάφραση πρωτότυπου τίτλου: «Η έκσταση»). Σκηνοθεσία: Ιρίς Καλτενμπάκ. Πρωταγωνιστούν: Χαφσία Χερζί, Αλέξις Μανέντι, Νίνα Μερίς. Γαλλία, ...
«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» - Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

«ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» – Έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στην a.antonopoulou.art

Η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη που ξεκινά την Πέμπτη 16 Μαΐου στην γκαλερί a.antonopoulou.art, είναι μια σειρά έργων, ζωγραφικής ...
«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

«Βασιλιάδες του Κόσμου» από 16 Μαΐου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave,  από τις 16 Μαΐου, παρουσιάζει στα θερινά την  ταινία της Λάουρα Μόρα «Βασιλιάδες του Κόσμου»,  που απέσπασε το ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top