tetartopress

Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας: Θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις υπηρεσίες που αδειοδοτούν


Ανακοίνωση της  Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας ενάντια στα Αιολικά  αναφορικά με την επίσκεψή στο Δασαρχείο Πατρών στις 30 Ιανουαρίου:

Μέλη της Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας, της Επιτροπής αγώνα Λεοντίου, της Επιτροπής αγώνα για το Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στις 30/01/2023 στο Δασαρχείο Πατρών, για να συζητήσουμε με τον Δασάρχη ζητήματα που αφορούν στις γνωμοδοτήσεις της δασικής υπηρεσίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές του Παναχαϊκού και του Ερυμάνθου.

Ο Δασάρχης δεν αρνήθηκε να συζητήσει μαζί μας, αν και από την παράθεση των επιχειρημάτων μας προέκυψε ότι έχουμε αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις για τις επιπτώσεις από την εγκατάσταση αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές.

Κατά την έντονη λεκτική αντιπαράθεσή μας, ένας εκ των παρισταμένων πίεσε ατυχώς το μπουκάλι του αντισηπτικού που υπήρχε πάνω στο γραφείο του Δασάρχη, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί αντισηπτικό υγρό επάνω του.

Ζητήθηκε άμεσα συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον Δασάρχη, που κάλεσε για τον λόγο αυτό την αστυνομία, διατάσσοντας τους υπαλλήλους του Δασαρχείου να κλειδώσουν τις πόρτες, κρατώντας μας έγκλειστους στον χώρο του Δασαρχείου.

Κατόπιν της έντονης διαμαρτυρίας μας και λίγο πριν έρθει η αστυνομία ξεκλειδώθηκε η πόρτα. Παραμείναμε στο Δασαρχείο και μεταβήκαμε στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών για να δώσουμε κατάθεση για τα γεγονότα. Εκεί ο Δασάρχης υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό με το αντισηπτικό υγρό.

 

Η τόση έκταση που πήρε ένα ατυχές περιστατικό, οδήγησε τελικά:

 

(α) στο να μην απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματά μας που αφορούν στις συνεχείς θετικές γνωμοδοτήσεις του Δασάρχη για την κατασκευή αιολικών σε κρίσιμες και προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Νatura 2000 όπως είναι το Παναχαϊκό και ο Ερύμανθος.

(β) στο να μην εξεταστούν τα αιτήματα που θέσαμε, για την τεχνική και επιστημονική τεκμηρίωση των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα αιολικά, σε προστατευόμενες περιοχές αρμοδιότητάς του Δασαρχείου Πατρών, για νέα έργα αιολικών που πρέπει άμεσα να αξιολογηθούν.

Επειδή εμείς δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα καμιάς εταιρείας, η οποία στοχεύει να καρπώνεται υπερκέρδη καταστρέφοντας προστατευόμενες και ευαίσθητες περιοχές, αλλά αγωνιζόμαστε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και για την τοπική κοινωνία, που δίνει καθημερινή μάχη για να επιβιώσει, θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και γνωμοδοτούν, προκειμένου να τεκμηριώνουμε επιστημονικά, τεχνικά και νομικά τις απόψεις μας για την καταστροφή που προκαλείται από την αδειοδότηση αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές μας.

Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες αισθάνονται ότι απειλούνται ακούγοντας τους πολίτες των κρισίμων περιοχών, των οποίων ο τόπος και το μέλλον υποβαθμίζεται, τότε ας καλούν και τα ΜΑΤ. Αξίζει όλοι να θυμηθούμε ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών.

Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας,
Επιτροπή αγώνα Λεοντίου,
Επιτροπή αγώνα για το Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Ο Νανούκ τον Βορρά" - Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

“Ο Νανούκ τον Βορρά” – Η ανθρώπινη θέληση να δημιουργεί δυνατότητες ζωής στο πιο εχθρικό φυσικό περιβάλλον

"Ο Νανούκ του Βορρά" (Nanook of the North). Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Φλάερτι. Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΗΠΑ, 1922. "Τα μυστηριώδη Barren Lands, ερημωμένα, ...
The Good and Faithful Servant

«The Good and Faithful Servant» με Ελεύθερη Είσοδο στο Θέατρο 104

«The Good and Faithful Servant» του Τζο Όρτον από τη FreεΚ, μια θεατρική ομάδα της Fonact Theatre Company σε σκηνοθεσία ...
«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο ...
25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Βραβείο Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας 

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από το 2007 μέχρι σήμερα, ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 12889 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top