Τέταρτο
46 Προβολές

Αίγιο: Δυναμική συγκέντρωση υγειονομικών και κατοίκων για την υπεράσπιση του νοσοκομείου


Advertisement


Δυναμική συγκέντρωση υγειονομικών και κατοίκων για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Αιγίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μετά από στάση εργασίας και σχετικό κάλεσμα της Ε.Ι.Ν.Α.

Αφορμή είναι επιχειρούμενη διάλυση του αναισθησιολογικού τμήματος με την μετακίνηση της αναισθησιολόγου στο ΠΓΝΠ Ρίου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν κάτοικοι, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών  παρατάξεων, σωματείων, φορέων, συλλόγων κ.ά.


Η ανακοίνωση Ιατρών νοσοκομείου Αίγιου:

Η χθεσινή πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμικότητα συγκέντρωση των υγειονομικών στο ΓΝ Αιγίου, μετά από στάση εργασίας και κάλεσμα της Ε.Ι.Ν.Α, είναι η απάντηση όχι μόνο στην επιχειρούμενη διάλυση του αναισθησιολογικού τμήματος με την μετακίνηση της συναδέλφου αναισθησιολόγου, αλλά και γενικότερα στην συνολική υποβάθμιση και υποτελέχωση του ΓΝ Αιγίου.

Advertisement

Είναι η απάντηση στις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι δήθεν οι νοσοκομειακοί ιατροί του ΓΝ Αιγίου “κοιτούν τα συμφέροντα τους” και ότι “ δεν θα τους αφήσω να κάθονται”.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και την παρουσία των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Αιγίου, του Ιατρικού συλλόγου Αιγίου, του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, του Σωματείου Οικοδόμων, του Αγροτικού Συλλόγου, της Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Αιγίου, τους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Advertisement

Ευχαριστούμε κυρίως τους απλούς πολίτες που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση του νοσοκομείου τους.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να μείνει όρθιο το νοσοκομείο, για να μη μείνουν χωρίς ποιοτική περίθαλψη οι χιλιάδες κάτοικοι της Ανατολικής Αχαΐας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ Τετάρτη 13/1/21 στις 2:30 μμ.

 

Η ανακοίνωση της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.):

Συνάδελφος αναισθησιολόγος από το ΓΝ Αιγίου με έγγραφο (8/1/21) του διοικητή της 6ης ΥΠΕ εντέλλεται για μετακίνηση στο ΠΓΝΠ, στο οποίο καλείται να παρουσιαστεί εντός τριημέρου. Η εντολή μετακίνησης έρχεται αιφνιδιαστικά χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση των γιατρών του νοσοκομείου, της διεύθυνσης του τμήματος και κυρίως της ίδιας της συναδέλφου που μετακινείται. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη μετακίνηση αναισθησιολόγου προς το ΠΓΝΠ (από 1/10/2020 η προηγούμενη). Το Αναισθησιολογικό τμήμα, καλείται πλέον να βγάλει πέρα το τακτικό χειρουργικό πρόγραμμα, τις καθημερινές εφημερίες και τις διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών με τους δύο εναπομείναντες αναισθησιολόγους.

Οι μετακινήσεις των γιατρών έρχονται να προστεθούν στο ήδη τραγικά υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, καλύπτοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Ανατολικής Αχαΐας και προγραμματίζεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid, εάν χρειαστεί,  με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΥΠΕ.

Διερωτόμαστε δημόσια:

Ο Διοικητής του ΓΝ Αιγίου γνώριζε και ενέκρινε αυτή την μετακίνηση, συντελώντας στη περαιτέρω αποδιάρθρωση και απαξίωση του νοσοκομείου που καλείτε να διοικήσει;

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης των κατοίκων;

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και το Υπ.Υγείας πώς και πότε σκοπεύουν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούν, με τα εντέλλεσθε μετακινήσεων των λιγοστών συναδέλφων που υπηρετούν στα περιφερειακά νοσοκομεία; Μάλιστα, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους, ούτε καν την ενημέρωση τους.

Απαιτούμε να παρθεί άμεσα πίσω η εντολή μετακίνησης της συναδέλφου αναισθησιολόγου από το ΓΝ Αιγίου. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Να καλυφθούν τα τεράστια λειτουργικά κενά στο ΓΝΑιγίου και το ΠΓΝΠ με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ειδικά ενόψει του τρίτου κύματος. Κάθε άλλη κίνηση δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το μεγεθύνει. Οι γιατροί είναι εργαζόμενοι και όχι γυρολόγοι.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6413 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top