tetartopress

Ακροδεξιές κορώνες Κ. Μητσοτάκη. Στοχοποιεί τους μετανάστες για την πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού

George Vitsaras / SOOC


Ο Κ. Μητσοτάκης σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε ότι οι φορείς του ιού μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες που έρχονται από το Ιράν και το Αφγανιστάν γιατί εκεί υπάρχουν κρούσματα, θέλοντας να χαϊδέψει το ακροδεξιό ακροατήριο του, μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που αυτό έχει φάει στο θέμα του Μακεδονικού αλλά και στα νησιά.

Την ίδια ώρα που μιλάει για την επικινδυνότητα των προσφύγων ως φορέων, αφήνει στην άκρη παντελώς το γεγονός ότι οι πρώτοι φορείς είναι Έλληνες επιχειρηματίες που ταξίδεψαν στην Ιταλία και συγγενείς τους, ενώ σε μία κίνηση απύθμενης βλακείας, αφαιρεί το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Την ώρα δηλαδή που τους θεωρεί επικίνδυνους για εξάπλωση του ιού, την ίδια ώρα τους αποκλείει από την περίθαλψη αυτού. Μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνα νερά και όσο αυτοί οι τσαρλατάνοι που κυβερνάνε έξι μήνες και προετοιμαζόταν πέντε χρόνια για να κυβερνήσουν, χάνουν την ψυχραιμία τους, τόσο συχνότερες θα γίνονται οι ακροδεξιές κορώνες τους, τόσο πιο επικίνδυνα θα γίνονται τα πράγματα για την κοινωνία.

 

Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Το Μεταναστευτικό τώρα αποκτά μία νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί.

Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση. Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά».

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο

Κάλεσμα από την Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία σε πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο, το Σάββατο ...
Kolidababo

Πάτρα: “Jazz & more” στο προαύλιο του νέου δημαρχείου

Η ενότητα “Jazz & more” ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο προαύλιο του νέου δημαρχείου (Μαιζώνος 19) τον κύκλο των ...
Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών

Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών

Με κοινή ανακοίνωσή τους, 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για επικείμενη υποβάθμιση των ποταμών στο πλαίσιο έργων που ...
ΔΕΥΑΠ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΥΑΠ: Εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην Ταξιαρχών

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στην οδό Ταξιαρχών. Λόγω των εργασιών από τις 8 ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 20 Άρθρα

Ο Δημήτρης Γκιούλος ήθελε να γίνει αστροναύτης. Τελικά, έμεινε να κυνηγά τις ουτοπίες του στη γη. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top