Τέταρτο

All For Blue – Η Θάλασσα έχει ανάγκη από συμμάχους


Η All For Blue αναλαμβάνει δράση και ζητά τη συμμαχία μας για τη διάσωση των θαλασσών.

Όπως αναφέρεται:

Έχουμε απίστευτες παραλίες, μοναδικές θάλασσες.  Οι θάλασσες μας έχουν επίσης μοναδικά είδη άγριας πανίδας τα οποία οφείλουμε να τα σεβαστούμε και να τα προστατεύσουμε.

Αυτή τη στιγμή οι θάλασσες μας κινδυνεύουν, το ίδιο και τα πλάσματα που ζουν σε αυτές. Απορρίμματα, ρύπανση των υδάτων, παράνομη και αλόγιστη αλιεία, θανάτωση προστατευόμενων ειδών όπως δελφίνια, φώκιες, καρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες.

Χρειάζεται να δράσουμε όλοι για να αλλάξει η κατάσταση.


Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Τα μέλη της ομάδας All For Blue, δίνουν το παρόν πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας και προσφέροντας ενεργά σε αυτές.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, και στον τρόπο που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όλες μας τις δράσεις και τα σεμινάρια, βρίσκονται οι αρχές του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα των καθαρισμών, καθώς και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που έχουν καθαριστεί, καταγράφονται στην παγκόσμια βάση δεδομένων της Padi Aware.

Μέχρι σήμερα η ομάδα της All For Blue έχει βγάλει πάνω από 300 τόνους σκουπίδια από παραλίες και βυθούς σε περισσότερες από 400 οργανωμένες δράσεις (και αμέτρητα σε μη οργανωμένες). Το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 55.000 μαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάθετε περισσότερα για την οργάνωση All For Blue και για το πως μπορείτε να βοηθήσετε να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας και την θαλάσσια ζωή στο www.allforblue.org  και facebook

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top