tetartopress

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους Καλαμιάς Κοζάνης


Ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης από: Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και στα Αιολικά στα Άγραφα, Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων,  Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών,  Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών,  Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου,  Κίνηση πολιτών Κυθήρων, ”Δράση για την υπεράσπιση του Γράμμου”,  ”Πρωτοβουλία κατοίκων Αετομηλίτσας”, Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του ΚάστρουΚίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς (Χαλκιδική), Πανελλαδικό Δίκτυο Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια, Αναρχική ομάδα μπαρούτι από την πόλη της Βέροιας, Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών, Κίνηση Πολιτών SaveAndros, Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, Ελευθεριακός χώρος Sabot, Συντονιστικό Ρεθύμνου ενάντια στις βΑΠΕ:

Σκληρή καταστολή και ωμή βία από την αστυνομία δέχθηκαν πολίτες στην Καλαμιά Κοζάνης την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση «φαραωνικού» φωτοβολταϊκού έργου, έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων.

Από την επίθεση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι κάτοικοι και τραυματίσθηκαν δύο, ένας κάτοικος του χωριού και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ. Ακόμα, μεταξύ των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο ακόμα κάτοικοι και δύο φοιτητές, που πήγαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Όλοι τους οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ξύλο, τραυματισμούς και συλλήψεις πολιτών χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά το κράτος, ως σταθερός υποστηρικτής των εταιρειών, για να κάμψει τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για την υπερμεγέθη εγκατάσταση που σχεδιάζεται δίπλα από τις αυλές των σπιτιών τους.

Η τρομοκρατική τακτική, ωστόσο, δεν είναι πρωτόγνωρη. Σε όλη την Ελλάδα η καταστολή των αγώνων υπεράσπισης της φύσης και των κοινωνικών αγαθών, που έχουν μπει στο στόχαστρο της εμπορευματοποίησης, εντείνεται και καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα. Και δεν πρόκειται να περιοριστεί, αν δεν συνεχίσουμε μαζικά και μαχητικά.

Το ίδιο βράδυ έγινε συνάντηση συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα με κοινό πρόσημο την αγωνιστική υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών, που βάλλονται από τις κερδοσκοπικές διαθέσεις κράτους και κεφαλαίου. Βασικό πρόταγμα όλων: ο συντονισμός των αγώνων και η από κοινού αντιμετώπιση της «πράσινης» επέλασης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Οι Μαχητικοί Συλλογικοί Αγώνες θα Νικήσουν

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top